Knjigoteka

Predstavljanje romana godine u Čajetini

U utorak 18.marta u 19 časova u sali Narodne biblioteke Ljubiša R Đenić biće predstavljen roman “Tai” za koji je Goran Gocić dobio NINovu nagradu u januaru ove godine. Na promociji romana će govoriti Mileta Aćimović Ivkov i sam autor.

tai-roman

Goran Gocić je rođen u Užicu, 1962.godine. Diplomirao je anglistiku na Filološkom fakultetu u Beogradu a zatim je magistrirao medije i komunikacije na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka.

Napisao je poglavlja u petnaest knjiga o masovnoj kulturi – pored ostalih, u zbornicima Degradirana moć: Mediji i kosovska kriza (2000) i Želimir Žilnik: Iznad crvene prašine (2003), koji su objavljeni na po tri jezika. Gocić je radio kao novinar i urednik u tridesetak medijskih kuća (NIN, Dnevni telegraf, Borba,Politika, RTS, Bi-Bi-Si, Čenel 4, Indipendent, Sajt & Saund, itd.). Dobitnik je više nagrada za svoje eseje.

Objavio je studije: Endi Vorhol i strategije popa (1997/2012) i Emir Kusturica: Kult margine (2001/2006). Autor je dugometražnih dokumentarnih filmova Bloody Foreigners (2000) i Balkanski dnevnik: Bugarska (2010). Radovi su mu dosad prevedeni na deset jezika.

“Tai” je njegov prvi roman.

Organizatori promocije su Narodna biblioteka Ljubiša R Đenić i biblioteka Specijalne bolnice “Čigota.