Košarka Sport

Čajetinci sve bliži velikom slavlju

Još tri utakmice ostale su do kraja drugoligaškog takmičenja a predstojeći vikend može definitivno da pruži odgovor na dilemu koje dve ekipe i sa koje pozicije će u Košarkašku ligu Srbije. Zlatibor sigurno drži drugu poziciju ali se nije odrekao ni borbe za prvo mesto. U subotu ekipa iz Čajetine gostuje u Boljevcu ekipi Rtnja koja se grčevito bori za opstanak, ali će se sa velikom pažnjom pratiti i nedeljni derbi između vodeće Vojvodine i Proletera.

Dušan Radović, šef stručnog štaba Zlatibora, koji je ovaj klub trenirao i pre dve sezone kada je ostvaren ulazak u Drugu ligu, o utakmici u Boljevcu i finišu sezone kaže: “Domaća ekipa ima nekolicinu jako dobrih igrača, igraju pred svojim navijačima i moramo biti maksimalno koncentrisani kako bi zabeležili jako bitnu pobedu. Spremni smo i orni za utakmicu i novi trijumf. Biće zanimljivo i neizvesno u Novom Sadu ali mi pre svega gledamo nas i pobedom u Boljvcu zakazujemo veliko slavlje protiv Jagodine u Čajetini.”

O ovom istinskom fenomenu i košarkaškom čudu u Čajetini,mestu koje ima mnogo manje stanovnika nego što je kapacitet dvorana u Novom Sadu i Zrenjaninu, Rajko Pelverović, predsednik kluba, ističe: “Košarkaški klub Zlatibor je najbolji primer kako se do velikog uspeha može doći samo velikim radom, dobrom organizacijom i velikom ljubavlju prema klubu i košarci. Mi imamo odličnu podršku lokalne samouprave, imamo zaista veliki broj sponzora i prijatelja kluba i sjajne navijače. U ovoj sezoni u seniorskom timu debitovali su i neki naši juniori, kadeti, pa čak i jedan pionir. Naša dvorana je uvek puna, u Čajetini, na Zlatiboru i u okolini košarka je prva tema. Jesmo fenomen i uložili smo dosta truda u sve ovo ali mi se sjajno družimo i uživamo u ovome. Veliko slavlje je sve bliže ali mi nećemo stati na ovome.S ledeći korak je proširenje naše dvorane koja će uvek biti svojevrstan hram košarke.”

Na glavnoj ulici u Čajetini u smeru prema sportskoj dvorani stoji , sa punim pravom, natpis: -Ni manjeg mesta, ni većeg košarkaškog srca.

D.Milojević