Košarka Sport

OKK Beograd bolji od KK Zlatibora

OKK Beograd 83 – 75 KK Zlatibor

(18:21, 24:19, 18:22, 23:13)

OKK Beograd: Mateja Jovanović 2, Aleksandar Langović 12, Altin Islamović 7, Novak Musić 4, Nenad Miljenović 16, Milenko Veljković 18, Mihailo Jovičić 2, Luka Cerovina 11, Mladen Vujić 2, Ivan Saičić 9, Pavle Kuzmanović, Miloš Vićentić, trener Branislav Vićentić

KK Zlatibor: Petar Vorkapić 7, Krsto Bjelica, Luka Gašić, Bogdan Vesović, Pavel Lobarev 10, Radenko Smolović, Boško Čorbić, Bogdan Riznić 19, Radomir Marojević 6, Nikola Rondović 10, Božidar Babović 12, Nikola Pavlović 6, trener Vanja Guša

U četvrtom kolu Košarkaške lige Srbije OKK Beograd je uspeo da na domaćem terenu savlada ekipu Zlatibora. Na početku utakmice Zlatibor je odlično krenuo i u trećem minutu je stigao do prednosti od 7 poena. Trojke Rondovića i Vorkapića su obeležile ovaj deo utakmice. Domaći su se sredinom prve četvrtine probudili i zaigrali agresivnije ali je na kraju perioda Zlatibor vodio sa tri poena razlike (18:21). U drugoj četvrtini su domaći sa dve trojke na kraju perioda uspeli da prekorenu rezultat i dođu do vođstva od 42:40.

Zlatibor je odlično krenuo u trećoj četvrtini a trojke Pavlovića, Riznića i Babivića su ponovo goste doveli u vođstva (60:62). Domaći su sa dve trojke na početku poslednje četvrtine ponovo došli u vođstvo koje su održavali do kraja utakmice. Zlatibor je u 38 minutu penima Babovića (3) i Pavlovića (2) smanjio zaostatak na poena, ali su domaći sa šest vezanih poena stigli do rezultat 83:75 i četvrte pobede ove sezone.

Najefikasniji u redovima OKK Beograda je bio Milenko Veljković ssa 18 poena, dok je u ekipi Zlatibora najbolji učinak imao Bogdan Riznić sa 19 poena.

U petom kolu, 3.novembra Zlatibor igra sa ekipom Dinamik na domaćem terenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *