Košarka Sport Video

Zlatibor bolji od Slobode

KK Sloboda – KK Zlatibor

82:84 (19:31, 25:13, 20:15, 18:25)

KK Sloboda: Jovan Crnić (3), David Kadiri (8), Stefan Simić (15), Vladimir Kovačević, Sava Trajković (9), Petar Marić (14), Lovett Jr Marcus Javaughn (29), Danilo Krstić, Bratislav Paunović (2) i Žarko Čomagić (2).

KK Zlatibor: Petar Vorkapić (9), Stefan Krstajić (11), Krsto Bjelica (24), Luka Gašić, Pavel Lobarev, Radenko Smolović, Boško Čorbić, Bogdan Riznić (17),  Radomir Marojević (6), Nikola Rondović (13), Božidar Babović i Nikola Pavlović (4).

Košarkaški klub Zlatibor je sinoć u komšijskom derbiju savladao ekipu užičke Slobode u hali Veliki park u Užicu. Utakmica se igrala pred više od 1.200 navijača oba kluba. Meč su sudili  Marko Juras, Siniša Prpa i Stefan Ćalić, a KLS je predstavljao delegat Vlatko Vuković.

Zlatibor je odlično otvorio utakmicu i u prvih dva minuta stigao do vođstva od 8:0. Domaći su potom zaigrali ofanzivnije ali su trojke Krsta Bjelice, Bogdana Riznić i Nikole Rondovića održavale prednost Čajetinaca, tako da je na kraju prve četvrtine Zlatibor vodio sa 12 poena razlike.

U drugo četvrtini Sloboda je zaigrala dosta agresivnije i ofanzivnije što se odrazilo i na rezultat. Domaći su za prva tri minuta zabeležili devet vezanih poena. Riznić je trojkom probudio Zlatiborce a zatim se igralo koš za koš. Tri trojke Lovett Jr Marcus Javaughn su Slobodi na kraju druge četvrtine doneli izjednačenje 44:44.

Sloboda je nastavila sa agresivnom igrom i u trećoj četvrtini, i  sa vezanih osam poena došla do vođstva od 52:44. Poenima Krstajića, Pavlovića, Bjelica i Rondović Zlatibor je zadržao priključak. Na početku poslednje četvrtine Sloboda je imala vođstvo od 64:59, ali se Zlatibor nije predavao. Igralo se koš za koš ali su trojke Bjelice, Riznića i Rondovića donele prednost Zlatiboru od šest poena (75:81). Minut pre kraja utakmice rezultat je bio 77:83.

 Lovett Jr Marcus Javaughn je mogao da donese pobedu Slobodi u poslednjih minut igre. Prvo je pogodio trojku a zatim i koš uz faul uz dodatno slobodno bacanje. Na sreću Zlatibora Javaughn je promašio slobodno bacanje. Potom je Rondović pogodio jedno od dva slobodna bacanja za 82:84. U poslednjim sekundama Lovett je ponovo pokušao za tri poena ali bezuspešno.

Najuspešniji u redovima domaćih je bio Lovett Jr Marcus Javaughn sa 29 poena, dok je u timu Zlatibora najuspešniji bio Krsto Bjelica sa 24 poena. Zlatibor je trenutno šesti sa 15 poena a u nedelju u STC Wai Tai igraće utakmicu sa ekipom Vojvodine.