Bioskop Kultura

Dečji bioskop u Čajetini

Na repertoaru bioskopa Doma kulture u Čajetini u ponedeljak, 8.januara na programu su tri dečja filma. Program počinje sinhronizovanim filmom “Deda Mraz i kompanija” koji počinje u 16 časova, a zatim se nastavlja sa dva 3D ostvarenja. U 18 časova sledi dugo očekivana ekranizacija jednog od najpoznatijih kratkih crtaća Volta Diznija, Ferdinand a u 20 časova je na programu nastavak serijala Džumandži, ovog puta u epizodi Džumandži: Dobrodošli u džunglu.

Francuski film Deda Mraz i kompanija prati dogodovštine Deda Mraza pre nove godine. Kijavica koja je zahvatila Severni pol je zatvorila fabrike igračaka jer svi vilenjaci su bolesni. Kako bi spasio Novu godinu Deda Mraz kreće na zemlju kako bi nabavio lek. U filmu Deda Mraza igra Alain Chabat (scenarista i režiser), Golshifteh Farahani (Amelija), Pio Marmaï (Tomas), Bruno Sanches (vilenjak), Louise Chabat (vilenjakinja), Audrey Tautou (Vendi Mraz)… U verziji sinhronizovanoj na srpski glasove su junacima pozajmili Nikola Kojo, Jelena Tomašević, Bojan Perić….

Ferdinand, je crtani film koji je nastao u produkciji Blue Sky Studios, Davis Entertainment i 20th Century Fox Animation a na osnovu knjige “Priča o Ferdinandu”, autora Munro Lifa. Film je režirao Carlos Saldanha, dok je scenario pripremio tim u sastavu Robert Lawson, Ron Burch, David Kidd, Don Rhymer …

Priča o život velikog biku koji više voli da miriše cveće nego da se bori, osvojila je srca ljudi širom sveta još od kada je prvi put ispričana 1936. godine. Ferdinad je stekao slavu već u prvoj kratkometražnoj crtanoj verziji koja je uveseljavala decu širom sveta.

 U glavnim ulogama našli su se glumci sinhronizacije Aleksandar Radojičić – Ferdinand, Tamara Krcunović, Igor Lazić Niggor, Ivona Rambosek, Srđan Čolić, Marko Kon i mnogi drugi.

U na kraju za sve ljubitelje avanture u divljini sledi Džumandži: Dobrodošli u džunglu. Kada se tabla postavi i igra počne četiri srednjoškolca će shvatiti šta je Džumandži. U filmu igraju Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan….

Cena ulaznice je 250 dinara