Kultura Muzika Najave

Radost Zlatibora nastupa u Kraljevu

Škola folklora Radost Zlatibora pri udruženju za negovanje tradicije “Veterani Zlatibora” u nedelju 23.aprila nastupa u Kraljevu. Mali zlatiborski fokloraši će uzeti učešće na takmičenju “Zlatni suncokret” koje organizuje KUD Riznica iz Kraljeva.

Arhiva

Za ovu priliku je umetnički rukovodilac škole, Marko Vesović pripremio koreografiju Igre iz Jasenice.

Svoje učešće na ovom festivalu je potvrdilo više od 30 kulturno – umetničkih društava sa više od 1.500 dece uzrasta 10 do 16 godina.

Festival će ove godine imati takmičarski karakter, a o najboljima, koje očekuju i vredne nagrade,  odlučivaće žiri u sastavu: Dajana Kostić, koreograf, Ivan Terzić, etnolog i Vladimir Milićević, profesor muzike.

Organizatori najavljuju i defile kroz Kraljevo, a planirano je da svi učesnici festivala zaigraju veliko kolo na Trgu srpskih ratnika.

Pored nastupa škole ovog vikenda je planiran i nastup veteranske sekcije. Ansambl udruženje Veterani Zlatibora danas gostuju u Šapcu, gde će nastupiti na 5. Susretima veterana folklora. Ovu manifestaciju organizuje kulturno umetničko društvo Abrašević. Zlatiborci će se šabackoj publici predstaviti koreografijom “Igre iz Mačve, koju je pripremio Dragomir Vuković.