Kultura Muzika

Savo Mijailovic osvojio prvo mesto u Beču

izvor: facebook/privatna arhiva

Mladi Sava Mijailović, učenik četvrtog razreda OŠ Dimitrije Tucović je prethodnog vikenda osvojio prvo mesto na Međunarodnom plesnom takmičenju u Beču VIENNA DANCE OPEN, kao član baletskog studija Maga Magazinović iz Užica. On se takmičio u solo kategoriji Children MTV style a izveo je koreografiju Smooth criminal.

“Vredno smo radili ovih meseci, zadovoljan sam svojim uspehom. Nastaviću da vežbam i verujem da ću i na sledećim takmičenjima u zemlji i inostranstvu pobeđivati,” rekao je za zlatibor.tv Sava Mijailović.

Baletski studio Maga Magazinović se na ovom takmičenju predstavio u najboljem svetlu a dokaz je osvajanje šest medalja (četiri zlatne, i po jedna srebrna i bronzana).

U ekipnom plasmanu zlatne medalje su osvojile baby ballet group za koreografiju “Lutkice i zla veštica”, children ballet group za koreografiju ” Tarantella” i junior ballet group za koreografiju “Kišne kapi”. Srebrna medalja je pripala grupi za mini balet za koreografiju “Vile nežnosti”. U pojedinačnoj konkurenciji su osvojene dve medalje, Sava Mijailović je osvojio zlatnu medalju a Tijana Drndarević bronzanu za koreografiju “la Bayadera” u kategoriji children ballet.

Koreografija “Kišne kapi” je dobila i dve specijalne nagrade – pozivnice za takmičenja koja se održavaju u Italiji u junu i u Nemačkoj u januaru 2018.