Bioskop Kultura

Večeras u bioskopu – Mali šef i Paklene ulice

U bioskopu Doma kulture u Čajetini večeras će publika moći da pogleda dva filma, animiranu komediju Mali šef i akcioni film Paklene ulice 8.

Prvo je na programu sinhronizovan crtani film Mali šef, a publika će moći da uživa u dogodovišinama malog Tima. Ova 3D komedija govori o važnosti porodice a priča počinje dolaskom nove bebe u porodici. Ali nova beba nije obična beba jer ona nosi odeli i ima akt tašnu. Tim će učiniti sve da povrati pažnju roditelja ali će ubrzo shvatiti da njegov mlađi brat nije “obična beba”. A “beba” ima zadatak da obezbedi prednost bebama nad njihovim najvećim protivnicima malim kucama.

Režiju potpisuje Tom Mekgrat (Tom McGrath) a glasove su likovima pozajmili Alek Boldvin, Sem Bušemi i Lisa Kudrov. Film je sinhronizovan a glasove su junacima pozajmili Srđan Timarov, Nikola Brun, Ivana Knežević, Marko Marković i Branislav Platiša.

Film je premijerno prikazan 8.aprila i do sada je zaradio skoro pola milijarde dolara u svetu. U Srbiji je film zaradio više od 100.000 dolara.

Termin od 20 časova je rezervisan za osmi deo franšize Paklene ulice koji je do sada zaradio više od milijardu dolara. Posebno je interesantno da je film u SAD inkasirao oko 250 miliona dolara dok je na svetskom tržištu film zaradio dodatnih 950 miliona. U Srbiji film je zaradio skoro pola miliona dolara.

Film je režirao Geri Grej po scenriju Krisa Morgana, a igra već poznata ekipa u sastavu Vin Dizel, Dvejn Džonson, Džejson Stejtam, Mišel Rodrigez, Tajris Gibson, Ludakris, Skot Istvud, Natali Emanuel, Kurt Rasel i Šarliz Teron. Svetska premijera filma je bila održana 14. aprila 2017. u Sjedinjenim Američkim Državama. Muziku je komponovao Brajan Tajler a produkciju potpisuju Nil Moric, Vin Dizel, Majkl Fotrel i Kris Morgan.

U osmom delu većina junaka pošto su oslobođeni svih optužbi pokušava da vodi normalan život. Dom i Leti su na medenom mesecu, dok su se Brajan i Mia povukli iz igre. Idiličan život se završava kada misteriozna žena (oskarovka Šarliz Teron) zavede Doma u svet kriminala. Ekipa je ponovo na okupu i mora da reši najveći izazov u svojoj karijeri. Publika može da uživa u brzoj vožnji od Kube i Njujorka, preko zaleđenog Barencovog mora. Junaci filma će pored vozačkih veština u filmu pokazati i sve ljudske kvalitete jer oni imaju samo jedan zadatak da vrate čoveka koji je od njih napravio porodicu.

Cena ulaznice je po 250 dinara.