Bioskop Najave

Filmska sreda u Čajetini

Ove srede (3.novembar 2016) čajetinska publika će biti u prilici da pogleda dva zanimljiva filmska ostvarenja, animirani film Rode i domaći film Jesen samuraja.

Film Rode je nastao u produkciji Warner Animation Group, po scenariju i ideji Nikolasa Stolera. Film su režirali Stoler i Dag Svitland.

rode-film

Priča prati dogodovštine roda koje umesto beba sada isporučuju pakete za internet trgovinu Cornerstore.com. No, problem nastaje kada Junior, najbolji dostavljač aktivira mašinu za pravljenje beba. Devojčica mora da dobije dom, a Junior i njegova prijateljica Tulip će učiniti sve da izvrše prvu dostavu bebe posle veoma dugo vremena.

Film traje 89 minuta, a do sada je u bioskopima zaradio više od 160 miliona dolara. Projekcija je zakazana za 18 časova, a cena ulaznice je 250 dinara.

Termin u 20 časova je rezervisan za domaći hit film Jesen samuraja. Ovaj film je samo prvog vikenda pogledalo više od 30.000 gledalaca, što je rekord za domaći film ove godine.

jesen-samuraja

Glavni junak, Vladica koga igra Petar Strugar je profesionalni karatista, koji je nekada bio veliki talenat, ali nije napravio veliku karijeru zbog prevelike sklonosti ka provodu i noćnom životu. Po okončanju karijere vraća se u rodni grad i zaljubljuje se u Snežanu koju glumi Hristina Popović i vezuje za nju i njenog malog sina Vukašina.

Vladica želi da se brine o njima, ali shvata da ne ume da radi ništa osim karatea. Njegova potraga za poslom koji bi mu omogućio da brine o porodici koju je upravo počeo da stvara, dovodi ga u niz urnebesnih komičnih situacija.

Film je režirao Danilo Bećković, a scenario je delo Dimitrija Vojnova. U filmu igraju Petar Strugar, Hristina Popović, Andrija Milošević, Nikola Kojo, Sergej Trifunović, Vesna Trivalić, Katarina Žutić, Miodrag Miki Krstović, a po prvi put na filmu pojavljuje se sedmogodišnji Petar Novićević.