Politika Vesti Video

38.sednica SO Čajetina

Odbornici SO Čajetina su 8.avgusta na 38.sednici SO Čajetina razmatrali više od 20 tačaka dnevnog reda. Ovom prilikom su usvojene odluke o utvrđivanju naziva ulica i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opštine Čajetina. S tim u vezi, predlozi naziva ulica biće dostavljeni na saglasnost nadležnom ministarstvu. Usvojena je Odluka o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji opštine Čajetina.

Odbornici su usvojili i novu Odluku o ozakonjenju objekata kao i Odluku o naknadama za korišćenje javnih površina. Od strane obrađivača predstavljen je Plan detaljne regulacije „ Đurkovac“, a direktor KJP „ Zlatibor“ je obrazložio razlog za izmenu Programa poslovanja za 2019. godinu. Skupština je dala saglasnost na Operativni plan odbrane od poplava za područje opštine Čajetina za 2019. godinu , kao i saglasnost na Izveštaj o radu Predsednika opštine Čajetina i Opštinskog veća za prethodnu godinu. Usvojen je veći broj rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta.

Na samom početku sednice, odbornike je pozdravio i zahvalio se za dobijeno priznanje povodom Dana opštine Čajetina, prof.dr. Petar Grbović.

Ovogodišnji dobitnik priznanja Zlatiborske povelje, prof.dr. Petar Grbović, koji trenutno živi u Insbruku, nije bio u mogućnosti da prisustvuje Svečanoj sednici povodom Dana opštine, te je svoj prvi dolazak u rodnu Čajetinu iskoristio da se zahvali rukovodstvu i odbornicima na ukazanom poverenju.