Politika Vesti

Čajetinski SNS- Stamatović skreće pažnju tužilaštva

Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Čajetini se 11.maja oglasio saopštenjem koje prenosimo u celosti:

Najpoznatiji trgovac srpskom zemljom neposrednom pogodbom, čajetinski tajkun Milan Stamatović opet igra ulogu skretničara sa svojih kriminalnih radnji. Tužilaštvu pokazuje u pravcu kršenja Ustava i brine brigu za zemljom u koju se razume samo kroz cenovnik!

Istina je da Stamatović želi da skrene pažnju tužilaštva sa lepeze njegovih krivičnih dela i prijava Tužilaštvu za organizovani kriminal a zbog krivičnih dela protiv javne i privatne imovine u Čajetini, protiv pravnog saobraćaja i protiv službene dužnosti, i to pomaganja u građenju bez građevinske dozvole, nezakonitog raspolaganja građevinskim zemljištem, falsifikovanjem službenih isprava i zloupotrebama službenog položaja (procenjena šteta od strane inspekcije od preko 61 milion evra !!!)

Posebna poslastica i uža specijalnost Stamatoviću je izbegavanje postupka javne nabavke. Izveštaj DRI od 25.12.2013 kaže da je opština Čajetina izvršila nabavku dobara, radova i usluga bez sprovođenja postupka javne nabavke u iznosu od 76.826.000 dinara!

Neka Stamatović tužilaštvu kaže i kako je kao predsednik opštine Čajetina sam sebe ovlastio da bude i načelnik opštinske uprave.

Zatim neka im kaže i kako je kao predsednik – načelnik potpisao dve dozvole za objekte površine 2.500 kvadrata i koliko je time oštetio državu.

Neka Stamatović prodaje svoju dedovinu, svoju zakonski stečenu imovinu (ako je ima) sa kojom ima pravo da upravlja, kao što je imao pravo samo na primer ovih ovih dana da iz mržnje polomi svoj televizor gledajući predsednika Srbije Aleksandra Vučića pored predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i mnogih svetskih lidera u borbi za bolju i jaču Srbiju!

OO SNS ČAJETINA