Politika Vesti

DSS raskinuo koalicije sa SNSom

Predsednik Demokratske stranke Srbije, Miloš Jovanović izjavio je 6.avgusta na vanrednoj konferenciji za novinare da je Predsedništvo stranke donelo odluku o izlasku iz svih lokalnih koalicija gde se stranka nalazi sa Srpskom naprednom strankom.

On je, na konferenciji za novinare, objasnio da danas u Srbiji više nisu normalne poltiičke okolnosti i da „koliko god lokalne koalicije nemaju veze sa nacionalnom politikom, moraju imati veze sa izdajom, koja je danas na delu“.

Jovanović je rekao da napuštanje lokalnih koalicija sa SNS nije uvod u ulazak DSS u opozicioni Savez za Srbiju (SZS), ali nije isključio ni tu mogućnost.

Mi nismo deo tog saveza, a da li ćemo biti – ne znam, istakao je on.

Jovanović je dodao da će odluka o ulasku ili ne u SZS zavisiti od procene DSS „kako na njajbolji način zaustaviti ovo ludilo“.

Ako je to savez – biće savez, ako je nešto drugo, biće to drugo. Nama je cilj da se ovo zaustavi, naveo je on.

Prema mišljenju Jovanovića, izdajnička politika SNS po pitanju Kosova se ne može promeniti „i to je danas postalo sasvim jasno“, a pokazalo se da je unutrašnji dijalog koji je pokrenuo Aleksandar Vučić, bio farsa i „poslužio je isključivo za pripremu terena za kapitulaciju i izdaju“.

Vučićeve izjave u poslednja tri meseca su, smatra Jovanovićš, bile skandalozne i uvredljive za sve građane, u njima je sve više neistina i krajnje perfidnih tvrdnji, a koristi ih za „plašenje naroda lažnom alternativom – ili potpis na pravno obavezujući sporazum ili rat“.

Izvor: DSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *