Izbori Politika Vesti

Poljoprivreda i turizam razvojna šansa Kosjerića

Okosnicu programa izborne lista grupe građana “Za zdravu Srbiju” u Kosjeriću predstavlja razvoj poljoprivrede i turizma. Ova građanska inicijativa planira da obezbedi mladima niz pogodnosti za podizanje novih zasada pod malinom i drugim voćarskim kulturama, kao i otvaranje etno-sela i iniciranje drugih projekata iz oblasti seoskog turizma uz pomoć subvencija.

Prvi na listi Željko Prodanović ističe da će se GG ”Za zdravu Srbiju” založiti da mladi obrazovani ljudi, poreklom iz ovih krajeva, a koji su završili fakultete sa usmerenjem prvenstveno na poljoprivredu i turizam, imaju prioritet pri zapošljavanju i mogućnost za dalji lični razvoj koji bi i neposredno i posredno doprineo napretku čitave opštine Kosjerić.

“U najkraćem roku ćemo otvoriti kancelariju ili odelenje zlatiborske kancelarije za privrednu saradnju sa Ruskom Federacijom u Kosjeriću, u kojoj će, takođe, biti mesta za mlade i obrazovane kadrove, ali i čijim posredstvom ćemo pomoći mladim poljoprivrednicima da plasiraju svoje proizvode na rusko tržište – zaključio je Željko Prodanović.