Politika Vesti

Stamatović, Zelenović i Paunović razgovarali sa Ružićem

U Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, ministar Branko Ružić, danas je imao sastanak sa gradonačnelnicima i predsednicima opština Čajetine, Kanjiža, Loznica, Paraćina, Pirot, Sombor, Tutina i Šapca. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Stalne konferencije gradova i opština. Na sastanku se govorilo o zahtevima koje su ranije izneli gradonačelnik Šapca i predsednici opština Paraćin i Čajetina u vezi sa izbornim pravilima i unapređenju odnosa državnih organa prema lokalnim samoupravama.

Izvor: Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu

Opštinu Čajetina na ovom sastanku su predstavljali predsednik opštine Milan Stamatović i njegov zamenik Arsen Đurić. Stamatović je za zlatibor.tv izjavio da je dogovoreno da se formiraju tri radne grupe kako bi se radilo na izmeni zakona kako bi se olakšao rad lokalnih samouprava.

“Mi smo na sastanku govorili o situaciji u Čajetini. Izložili smo zahtev da se kroz izmenu statuta omogući novo zapošljavanje jer je realnost da opština Čajetina ima oko 18.400 stanovnika što je skoro 4.000 više nego 2011.godine. Imajući u vidu planirane investicije tražili smo i da nam se omogući zapošljavanje za sportsku halu koju kupujemo i za gondolu,” istakao je Stamatović u izjavi za zlatibor.tv.

Izvor: Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu

Kako je objavljeno na internet stranici Ministarstva sagovornici su se složili da je dijalog neophodan jer se uključivanjem svih nadležnih institucija može postići napredak u rešavanju tih zahteva. S tim u vezi, ministar je najavio da će se radne grupe održavati u poslednjoj nedelji decembra i nastaviće se sa radom u drugoj polovini januara meseca. Planirano je da se u razgovore uključe i druge lokalne samouprave, a Stalne konferencije gradova i opština će pružiti podršku u razvoju dijaloga. U saopštenju ministarstva kaže i da su svi učesnici su iskazali ličnu zainteresovanost da u duhu dobrih namera daju svoj doprinos pronalaženju rešenja za iznete zahteve.

Izvor: Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu/zlatibor.tv