Izbori Politika Vesti

Stamatoviću raste rejting

Istraživanje agencije Faktor plus koje je urađeno od  4. do 7. marta na uzorku od 1.200 ispitanika o željama birača za predstojeće predsedničke izbore je otkrilo zanimljive promene u biračkom telu u odnosu na prethodno istraživanje ove agencije koje je sprovedeno od 24. do 31. januara.

Predsednički kandidat grupe građana “Za zdravu Srbiju”, Milan Stamatović je na ovom istraživanju stigao do podrške od 2% što je veliki napredak imajući u vidu da u prethodnom istraživanju Stamatović imao podršku manju od 1%.

“Očekujemo da će podrška rasti narednih dana, jer u svim gradovima gde smo prikupljali potpise građani su jasno stavili do znanja da se slažu sa mojim programom. Ovom prilikom se zahvaljujem svim građanima koji su podržali moju kandidaturu uprkos opstrukcijama i pretnjama vladajuće stranke i ovo je dokaz da građani žele promene. U nedelju u 14 časova predaćemo izbornu dokumentaciju Republičkoj izbornoj komisiji”, istakao je Stamatović.

Što se ostalih rezultata u ovoj anketi tiče veliki pomak je napravio Saša Janković koji sada ima 14,5 % podrške, što je za oko 6 % više nego u prethodnoj anketi. Aleksandar Vučić po ovom istraživanju ima podršku od 53,1 odsto dok u januarskom istaživanju njega podržalo 55,2 glasača. Vuk Jeremić ima podršku od sa 11,1 posto, a Vojislav Šešelj od 11 odsto. Lidera Dveri Boška Obradovića bi podržalo 3,9 odsto anketiranih, a lidera Dosta je bilo Sašu Radulovića 2,4 odsto. LSV Nenad Čanak ispod dva odsto.