Politika Vesti

Zdrava Srbija i Dveri – Oslobodimo medije

Zdrava Srbija i Dveri u saradnji sa Udruženim sindikatima Srbije „Sloga“ u subotu 16.septembra organizuju Beogradu protest pod nazivom “Ovako više ne može”. Protest ima za cilj da se skrene pažnja javnosti na lošu situaciju u medijima. Organizatori traže da se poveća prisutnosti vesti iz unutrašnjosti Srbije, kao i da se na prvom programu RTSa svakog dana posle drugog dnevnika emituje posebna politička emisija. U ovom programu bi stavove sučeljavali predstavnici vlasti i opozicije.

Protest će početi u 14 časova ispred zgrade Televizije Pink gde će biti nadležnima biti upućen poziv da se ovoj televiziji oduzme nacionalna frekvenca. Potom će se protestanti u 16 časova okupiti ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj 11, gde će se održati i centralni protest. Organizatori zatim planiraju šetnju centralnim beogradskim ulicama ka zgradi RTS-a u Takovskoj 10, gde će pred početak Dnevnika u 19.30 časova biti održan završni deo protesta.

Ispred zgrade RTSa će govoriti Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, Boško Obradović, lider Dveri, Slaviša Ristić, narodni poslanik sa KiM i Željko Veselinović, predsednik USS Sloga.

Organizatori protesta očekuju da im se pridruži veliki broj građana kao i radnici brojnih preduzeća koja su uništena tokom privatizacije.