Događaji Sport Sport+ Video

3.Zlatiborski reli

Treći zlatiborski reli je doneo dosta uzbuđenja, petnaest ekipa se takmičilo na stazi ukupne dužine 155,94 kilometara. Ekipe su trebale da savladaju osam brzinskih ispita na lokacijama Tić polje, Golovo, Mušvete i Rožanstvo.

Reli je počeo ceremonijalnim startom sa autobuske stanice Zlatibor a zatim su usledila dva brzinska ispita, ukupne dužine 12,16 kilometara. Prvi brzinski ispit na stazi “Tić polje” je počeo oko pola osam sati a prvo mesto je osvojila ekipa WRR Team (Reno Clio R3) u sastavu Vladica Rabrenović i Peter Hänell. Drugo mesto je pripalo ekipi ASK RID Sport (Reno Clio ) u sastavu Željko Milutinović i Aleksandar Petričević, dok je treće mesto osvojila ekipa WRR Team (Reno Clio) u sastavu Aleksandar Dučić i Dejan Golić.

Ekipa WRR Team (Reno Clio R3) u sastavu Vladica Rabrenović i Peter Hänell je prva startovala i u drugom noćnom brzincu. Ova ekipa je stazu prešla za 3:17.0. Kao druga je startovala posada Vićentić – Radosavljević iz XM Racing Team, koja je zbog izletanja morala da odustane od daljeg takmičenja. Drugi brzinski ispit završen neutralizacijom tako da je svim ekipama upisano vreme posade Rabrenović – Henel, koja je jedina i stigla do cilja.

Drugog dana relija su usledili brzinski ispiti na deonicama Golovo, Mušvete i Rožanstvo gde je potvrđena dominacija posade Vladica Rabrenović i Peter Hänell. Ovaj iskusni dvojac je bio prvi u šest od osam ispita a po jednu etapu su osvojile ekipe Tomo Nikitović – Petar Milanović (Mušvete 1) i Aleksandar Dučić – Dejan Golić (Rožanstvo 1).

U ukupnom plasmanu reli je od 15 posada završilo 8 a posebno je bila uzbudljiva borba za drugo i teće mesto u generalnom plasmanu. Ekipa Dučić – Golić je do poslednjeg testa imala drugo mesto u rukama ali je na testu Rožanstvo 2 odustala. Ovo je iskoristila posada Kotorčević – Pejić koja se probila na drugo mesto, a treće mesto je pripalo ekipi Tomo Nikitović i Patar Milanović. U nacionalnoj klasi je slavila posada Zoran Milisavljević i Vladan Kostić u jugu 55.