Sport Sport+

Balkansko prvenstvo u orijentiringu

U subotu 11.oktobra počinje Balkansko prvenstvo u planinarskoj orijentaciji (BMUMOC – Balcan Mountaineering Union’s Mountain Orienteering Competition). Na takmičenju će učestvovati planinari iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Grče, Turske, Bugarske i BiH. Planirano je nadmetanje u kategorijama pioniri, juniori, seniori i veterani.

Domaćin šampionata je Planinarski savez Bosne i Hercegovine. Takmičari će na Igmanu i Bjelašnici pokazati svoje znanje i veštinu u čitanju karata, snalaženju u planinskim predelima uz korišćenje tehničkih sredstava za sigurno kretanje u prirodi. Ove godine ekipe (tri – pet članova) će u tri dana (11-13.oktobar) rešavati zadatke iz  meteorologije, prve pomoći i planinarstva a planirani su i dnevni i noćni orijentiring.

U sastavu reprezentacije Srbije su i članovi planinarskog kluba Tornik, Aleksandra Ružić (pionirke), Tijana Ćirović i Nađa Radibratović (juniorke) i Petar Vesović (veterani).

Tekst је objavljen u okviru projekta Čajetinski sportski almanah koji je sufinansiran od opštine Čajetina u okviru Medijskog konkursa za 2019.