Skijanje Sport

Biatlonci na priprema u Sloveniji

U organizaciji Biatlon saveza Srbije najbolji mladi biatlonci Srbije se trenutno pripremaju u Sloveniji u ski centru Pokljuka. Na pripremama je devet dečaka i deset devojčica iz SK Zvezda, SK Zlatibor i SK Revuša.

Izvor: SK Zvezda

Kamp radi pod stručnim nadzorom Mateje Kordeže a tu su i treneri iz Srbije, Mina Ilić, Murat Hodžić i Sanjin Dizdarević. Mladi smučari su u Sloveniju stigli 15.jula i priprema će se do 21.jula kada se vraćaju u Srbiju.

Mina Ilić, trener reprezentacije je zadovoljna tokom priprema i napretkom takmičara koji rade uz pomoć slovenačkih stručnjaka.

“Pripreme teku dobro. Deca uče i verujem da će im ove pripreme puno koristiti u nastavku sezone, istakla je gospođica Ilić.

Pored sportskih zadataka za mlade sportiste je organizovan i izlet na jezero Bled.

U Sloveniji se nalazi 19 talentovanih biatlonaca iz Srbije, uzrasta od 11 do 14 godina, i to iz smučarskog kluba ,,Zvezda” – Zlatibor: Đorđe Paunović, Ivan Smiljanić, Andrija Tošić, Mladen Stanković, Ana Jeremić, Lara Piplović, Anđela Jovanović, Andrea Marković i Sara Piplović. Zatim iz smučarskog kluba ,,Revuša” iz Sjenice: Dženana Hodžić, Lamija Salihagić, Abdulkerim Hodžić, Muhamed Gičević, Ali Prelić, Kaid Jahić i Hatab Murselović i iz smučarskog kluba ,,Zlatibor” u Sloveniji su: Emilija Bućić, Aleksandra Ružić i Isidora Ćupović. 

Tekst је objavljen u okviru projekta Čajetinski sportski almanah koji je sufinansiran od opštine Čajetina u okviru Medijskog konkursa za 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *