Događaji Fudbal Sport

Derbi na startu Srpske lige

NA ŠVAJCARIJI SE POSLE 15 GODINA PONOVO IGRA SRPSKA LIGA

jedinstvo-zlat16-17-1

Ekipa Zlatibora je uspela da se plasira u srpsku ligu i danas će se posle punih petnaest godina na Švajcariji odigrati prvenstvena utakmica srpske lige. Žreb je hteo da se na samom startu sezone sastanu Čajetinci i Užičani, što u svakom sportu a posebno u fudbalu daje posebnu draž ali i dodatnu tenziju.

Stadion Švajcarija na Zlatiboru je imao kompjuterizovan sistem za navodnjavanje i reflektore onda kada je to bila misaona imenica čak i za stadione u Beogradu, a o unutrašnjosti Srbije i da ne govorimo. Na ovom terenu su se pripremale mnoge nacionalne selekcije i najpoznatiji klubovi iz zemlje, okruženja i dalekog inostranstva.

Jedinstvo je klub bogate tradicije, do skora uspešan prvoligaš i bez obzira na trenutni sastav, izaziva respekt. O početku takmičenja u izuzetno jakoj grupi srpske lige, veoma uspešni predsednik Zlatibora Veljko Radulović, kaže:

“Obezbedili smo sve, i najmanje tehničke uslove propisane pravilnikom za takmičenje. Sve ekipe će imati odlične uslove na Švajcariji a mi ćemo biti najbolji domaćini. Pružićemo maksimalno gostoprimstvo ali za bodove će se na terenu voditi velika borba. Mi ćemo početkom naredne godine početi radove na pokrivanju tribina i izgradnji nove poslovne zgrade koja će biti multifunkcionalna. Organizaciono i finansijski smo potpuno spremni za ovaj rang a ubeđen sam da i igrački možemo da pariramo svakom protivniku. Zahvaljujem se pre svega opštini Čajetina i mnogobrojnim sponzorima na pomoći i saradnji. Od same utakmice naravno da očekujem pobedu i uspešan start.”

Zlatibor je u međuvremu pojačao i mladi i izuzetno talentovani Filip Lakićević, koji je na pozajmicu stigao iz superligaša iz Ivanjice. Kao bonus igrač, sa zavidnim iskustvom u srpskoligaškoj konkurenciji, Lakićević će sigurno biti od velike koristi novom srpskoligašu.

Za ovu utakmicu vlada veliko interesovanje u Čajetini, na Zlatiboru, u Užicu i okolini, tako da će tribine Švajcarije biti maksimalno popunjene. Utakamica se igra u subotu 13.avgusta u 17:30.

D.Milojević