Skijanje Sport Video

FIS Balkan kup – prvi dan

Prvog dana takmičenja u nordijskom skijanju na Zlatiboru publika je mogla da uživa u dve odlične trke. Staza na Tić polju je bila odlično pripremljena. Iako se na Zlatibor spustila gusta magla to nije zaustavilo takmičare da pruže svoj maksimum. Prvo su pojedinačno startovale devojke u trci na 10 kilometara a zatim i muškarci u trci na 15 kilometara. U muškoj konkurenciji je nastupilo 30 takmičara a u u ženskoj 24.

Vedrana Malec, takmičarka iz Hrvatske je opravdala ulogu favoritkinje i trku je dobila vremenom 36:16.1. Drugo mesto je pripalo takmičarki iz Rumunije, Ani Kemenes koja je bila za 1:36.1 sporija, a njena zemljakinja Zsanett Bernadett Darvas je osvojila treće mesto.

Što se tiče domaćih takmičarki, Anja Ilić je bila deveta sa vremenom 39:57.7 što joj je donelo 182.45 FIS bodova. Mlada takmičarka sa Zlatibora se dobro držala i mogla je i do medalje da nije imala peh u trećem krugu kada joj je pukla skija. Anastasija Vojinović je trku završila kao petnaesta sa vremenom 41:42.6.

U muškoj konkurenciji Veslin Sinzov iz Bugarske je osvojio prvo mesto. On je stazu od 15 km pretrčao za 43:06.0. Domaće navijače je obradovala odličan nastup Damira Rastića koji je bio drugi sa 45.3 sekundi zaostatka. Treće mesto je pripalo Mladenu Plakaloviću iz BiH koji je imao vreme 45:07.7. Odličnan nastup je imao i Rejhan Šmrković koji je bio četvrti, dok je Džejlan Papić bio dvadeseti.

Danas su na programu još dve trke, u 11 časova počinje trka na 5 kilometara u ženskoj konkurenciji a zatim je na programu trka na 10 km u muškoj konkurenciji.