Manifestacije Sport Sport+ Turizam Video

Jablanica 2018 – I deo

U zlatiborskom selu Jablanica tradiconalno se svake godine održava Seoski višeboj. Ove godine najjači momci i rabadžije su se okupili 3.juna da se vidi ko je najbolji u sportski a ko u radnim disciplina i ko ima najjače konje i volove.

11:15

Uz zvuke trubačkog orkestra Boža Milutinovića počeo je Seoski višeboj Jablanica 2018.

Goste i takmičare je na početku pozdravio Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina. Stamatović je poručio da će se boriti protiv odluke da se na teritoriji opštine Čajetina formira park prirode. Ovom prilikom Stamatović je pružio i podršku protestima malinara koji su u toku.

11:35

Danijel Popović je pobedio u disciplini skok u dalj. Pobednički skok je imao 302 cm.

11: 45

Prvo mesto u disciplini bacanje kamena s ramena je pripalo Draganu Luković sa izbačajem od 11.50 m

12:05

U disciplini prevlačenje klička u finalu je slavio Dragoš Mijatović pobedom od 2:1 protiv Budimira Stanića.

12:10

Danijel Popović je skokom od 140 cm osvojio prvo mesto u disciplini skok u vis.

12:50

U disciplini prevlačenje rukom u sunožnom stavu u finalu je slavio Marko Purić rezultatom 2:1.

13:00

Najbrži u disciplini penjanje na banderu je bio David Jadžić. Drugo mesto je pripalo Đorđu Božoviću a treće Stefan Milosavljević.

13:30

U disciplini struganje testerom kladarom prvo mesto je osvojila ekipa u sastavu Ljube Bakić i Radojica Bakić. Oni su trupac istrugali za 14.3 sekunde.

Drugo mesto je pripalo ekipi Ćuver a treće ekipa u sastavu Vladan Bakić i Stojan Udovičić. U disciplini struganje dubećom testerom prvo mesto je osvojila ekipa Ćuver a drugo Jablanica.

14:15

Posebno je bila interesantna trka konja. U ovoj disciplini prvo mesto je pripalo grlu Liska koga je jahao Miloš Pavlović dok su drugo i treće mesto zauzela grla Vihor i Munja koje su jahali Stefan i Milanko Savić.

14:30

U kulturno umetničkom programu su nastupile ženska pevačka grupa Bele rade iz Ivanjice, pevačka grupa Šljivovica, kao i pevački duo Milojko Šiš i Stojan Udovičić kao i KUD Zlatibor. U muzičkom programu su se predstavili orkestar Čudo i duvački orkesta Boža Milutinovića.

18:00

Takmičenje u prevlačenju konopca. U ovoj disciplini ekipa Strmovo je sa 2:0 u finalu pobedila ekipu Jasenovo.

19:00

Na kraju zvaničnog programa organizatori manifestacije su najboljima dodelili nagrade, i zahvalnice onima koji su pomogli ovu manifestaciju.