Fudbal Sport Video

Nova oprema za mlade fudbalere FK Čajetina

U subotu, 29.decembra polaznici škole fudbala FK Čajetina su dobili novu opremu. Bila je ovo idealna prilika da se na terenu SC Čajetina pokaže naučeno u kratkom međusobnom nadmetanju i da se u veseloj atmosferi isprati 2018.godina. Rezultati su ovom prilikom bili svakako u drugom planu ali je ovo bila idealna prilika da se u opuštenoj atmosferi druži oko 150 mališana u svim kategorijama.

Mlađe kategorije FK Čajetina su u prethodnih godinu dana odigrale veliki broj utakmica, a stigli su i do brojnih nagrada. U Priboju je generacija 2010 bila druga, a generacija 2006/07 treća. U Višegradu je generacija 2005 osvojila drugo mesto, a Savo Jeremić je proglašen za najboljeg strelca turnira. Učešćem u užičkoj Ligi budućih šampiona generacija 2010 je obezbedila plasman na završni turnir gde su zauzeli četvrto mesto. Ova generacija je bila prva na Čin Čin kupu i na Prvomajskom turniru na Zlatiboru.

Ono što sve raduje je uspeh mladih igrača čiji su kvalitet prepoznali i skauti okružnih i regionalnih selekcija kao i veliki beogradski klubovi. Na poslednjoj selektivnoj utakmici zlatiborskog okruga za 2005 godište je nastupalo čak 9 dečaka iz Čajetine i Zlatibora. Baćković Đorđe, Vukomanović Boris, Glišović Nemanja, Stanić Nemanja, Gordić Veljko, Radišić Ognjen, Joksimović Đorđe, Brković Đorđe i Jeremić Sava. Dok su stalni članovi selekcija Jeremić, Brković, Glišović i Radišić. Za 2006 godište je nastupalo 6 dečaka, Stojanović Uroš, Dulović Slobodan, Ljubičić Igor, Bralović Miloš, Babić Stefan i Mladenović Luka. Mladi igrači Čajetine su dobili i poziv da igraju za zlatiborski okrug. U Požarevcu su nastupali Bralović, Mladenović, Babić i Stojanovic, na prethodnoj utakmici su igrali Ljubičić i Dulović.

Među velike uspehe Kluba spada i organizacija turnira za mlađe kategorije krajem avgusta gde je učestvovalo više desetina ekipa iz cele Srbije i regiona. Ove jeseni se ponovo igrala regionalna liga Liga budućih šampiona u Užicu a po prvi put su u balon hali zaigrali dečaci generacije 2011.

U klubu ističu da su zadovoljni postignutima ali da bi gradnja balon hale ili još jednog fudbalskog terena u Čajetini dosta značilo za dalji rad škole.