Odbojka Sport Video

Odbojkašice Zlatibora osvojile titulu

OK Zlatibor: Tošić A, Savić, Dragović, Jevtović, Stanković, Đurović, Stojanović, Pelverović, Pantović, Obradović, Tošić S i Stojić

OK Ekonomac: Cvetković, Janković, Vukadinović, Stepanović, Živanović, Kuvekalović, Bekčić

Odbojkašice Zlatibora su večeras u Hali sportova u Čajetini pred fantastičnom publikom osvojile titulu prvaka Druge lige zapad. Ova generacija je napravila istorijski uspeh i plasirala se u Prvu B ligu Srbije.

Kolo pre kraja ove sezone ekipa OK Zlatibor je u direktnom duelu sa ekipom OK Ekonomac rešila pitanje šampiona. Gostujuća ekipa je imala dobar start i povela je sa 0:1, dobivši prvi set sa 22-25. U drugom setu je ekipa Zlatibora uspela da preokrene rezultat i izjednači na 1:1 (25-16) a zatim i da povede sa 2:1 (25-16) u trećem setu.

U četvrtom setu Zlatiborske su igrale za pobedu dok su Kraljevčanke pokušavale da stignu do petog seta. Igralo se poen na poen, a rasplet je usledio posle više od 60 odigranih poena kada je Emiljaa Stanković postigla poen za vođstvo od 34:33. Zatim je usledila greška Kraljevčanki za 35:33 i sledilo je slavlje.  Na teren su utrčali navijači kao i mlađe selekcije OK Zlatibora koji su zajedno zaigrali a trener Slavko Brašanac je otvorio pehar. Predsednici kluba Nadi Milošević, među prvima pobedu je čestitao Rajko Pelverović, predsednik KK Zlatibor.

Treba pohvaliti navijače koji su sve vreme bodrili ekipu Zlatibora, tu su bili i bubnjevi i vuvuzele, kao i improvizovani hor mlađih kategorija kluba.