Događaji Fudbal Sport

Poslednja provera Zlatibora pred start u Srpskoj ligi

Vladimir Mudrinić, igrač izuzetne karijere i pravi fudbalski znalac, debituje kao trener u seniorskoj konkurenciji na klupi novog srpskoligaša iz Čajetine.

fk-zlatibor-sponzori

Do starta prvenstva ostalo je još sedam dana a o proteklom periodu priprema, Mudrinić kaže: “U ovom momentu maksimalno sam zadovoljan urađenim do sada, i pristupom momaka i ostvarenim planom priprema. Za sada je sve u najboljem redu i mislim da ćemo fizički biti jako spremni. I ja i igrači se trudimo da napravimo jednu harmoničnu sredinu. Dosta momaka je stiglo u prelaznom roku ali su se svi uklopili i tu neće biti problema. Ima vremena da se novajlije i igrački, fudbalski sasvim uklope u ovaj tim. Nismo još sasvim ono što želimo, ali ćemo biti,  siguran sam, veoma kompaktna ekipa a igra kojoj težimo doći će kroz utakmice.“

mudrinic-lukovic
Mudrinić iz igračkih dana

Zlatibor je u pripremnim utakmicama savladao Spartak iz Ljiga i omladince Čukaričkog, igrao nerešeno sa Slobodom, a doživeo minimalne poraze od Jošanice, Mačve i Sloge iz Požege. O iskustvima sa ovih utakmica, novi trener Zlatibora je rekao: “Bilo je korektno sve i pristup utakmicama i odnos prema igri . Tu se već iskristalisala figura tima ali niko nije otpisan i svaki igrač će imati svoju priliku i dobiti svoj značaj. Uveli smo i neke promene u radu i drago mi je da su oni to zdušno prihvatili.”

U prvom kolu na Švajcariju stižu Užičani, ekipa Jedinstva Puteva i to će biti svojevrstan lokalni derbi o kome se već sada dosta priča u ovom kraju Srbije. Vladimir Mudrinić, koji je pre Zlatibora, sa velikim uspehom igrao za putare, ne krije da i nije baš oduševljen žrebom: “Nisam priželjkivao lokalni derbi u prvom kolu. Znam iz igračkog iskustva da takve utakmice nose i dodatne emocije i tenzije. Ne prihvatam da smo favoriti i u ovom i u bilo kojem drugom susretu. Novi smo u jakoj ligi i bez pravog pristupa nećemo se dobro provesti. Naravno nadam se najboljem, nadam se pobedi i startu sa tri boda. Posle Užičana idemo Loznici, pa nam dolaze Smederevo i Budućnost Krušik i to su ekipe o čijim kvalitetima je izlišno pričati. Neće nam domaći teren biti velika prednost ali sigurno nećemo biti lak zalogaj nikome ni kući ni na strani.”

zlatibor-spartak16-6

Na pitanje da li mu je lakše bilo da prolazi pripreme kao igrač ili sada kao trener, popularni Mudri je kao iz topa rekao da mu je mnogo lakše bilo kao igrač i da trenerski poziv zahteva mnogo rada i priprema za rad. A što se tiče očekivanja od prve sezone sezone u srpskoj ligi, Mudrinić ističe da misli da mu se želje i objektivne mogućnosti poklapaju i da je realno da Zlatibor bude stabilan u sredini tabele.

Zlatibor danas popodne ima generalnu probu protiv Sloge iz Bajine Bašte, a poslednje pojačanje Čajetinaca za sada je napadač Demir Avdić, igrač bogate karijere i u zemlji i u inostranstvu.

D.Milojević