Skijanje Sport

Smučarsko takmičenje "Kup Drinske divizije"

Zlatibor je u subotu 11.februara bio u znaku nordijskog skijanja, a bratski klubovi iz BiH i Srbije su održali prvi kup “Drinske divizije”. Takmičari SK Zlatibor, SK Zvezda, SK Glasinac i SK Mladen Grujić su se nadmetali u više kategorija u disciplini sprint.

Među seniorkama najbolje rezultate su imale Mina Ilić i Snežana Borovčanin. U kategoriji mlađih omladinaca prvo mesto je pripalo Santrač Đorđu, drugi je bio Đorđević Nikola a treći Pantić Predrag. U ženskoj konkurenciji u ovoj kategoriji prva je kroz cilj prošla Bojana Pantić, a zatim slede Anđela Samardžija i Jelena Đorđević.

U kategoriji stariji cicibani prvo mesto je pripalo Savu Laloviću, Marko Bakmaz je bio drugi a treći Mihajlo Sanda. U kategoriji starije devojčice prvo mesto je pripalo Jovani Petronić, a drugo Vesni Pantić. U ovoj kategoriji su treće mesto sa identičnim vremenom osvojile Dejana Samrdžija i Nikolina Bjelica. U kategoriji mlađih dečaka prvo mesto je pripalo Đorđu Paunoviću. Tarik Aslani je bio drugi a Miloš Đorđević treći. Među devojčicama u ovoj kategoriji medalje su osvojile Ana Jeremić (zlato), Anastasija Čeno (srebro), Aleksandra Žunić i Andrea Bjelica (bronza).

Među starijim cicibanima Radovoj Stanojčić je osvojio prvo mesto u muškoj konkurenciji a Mia Paunović u ženskoj. Njegoš Kosmajac je bio najbolji u kategoriji cicibani. Za najboljeg takmičara je proglašen Đorđe Santrač, a za najbolju takmičarku Anja Ilić.

Najbolja ekipa na takmičenju je bio SK Mladen Grujić, drugo mesto je pripalo ekipi SK Glasinac Sokolac a treće SK Zvezda Zlatibor.