Manifestacije Sport Sport+ Turizam

U sredu se održavaju 8.Ilindenski sportski susreti

U sredu, 2.avgusta 2017.godine, u selu Gostilju će se održati osmi Ilindanski sportski susreti mesnih zajednica opštine Čajetina. Oranizatori su pripremili bogat kulturno umetnički programa a posetioce manifestacije će zabavljati i trubački orkestar Zorana Stojića.

Arhiva

Sportski susreti će biti svečano otvoreni u deset časova, a planirana su nadmetanja u malom fudbalu, basketu, skoku u dalj iz mesta, prevlačenju klička i prevlačenju konopca.

Prvo će početi nadmetanja u malom fudbalu i basketu (10:30), takmičenje u skoku u dalj je planirano za 15:30 časova. Sat kasnije će se snažni Zlatiborci nadmetati u prevlačenju klička, dok je takmičenje u prevlačenju konopca zakazano za 17:30. Glavni događaj dana je finale turnira u malom fudbalu koje je planirano za 18:30 a dodela pehara i medalja je u 20 časova.

Prošle godine turnir u basketu je osvojila ekipa MZ Čajetina u malom fudbalu je slavila ekipa MZ Golovo dok je u prevlačenju konopca bila najbolja ekipa Ljubiša. Ostaje da se vidi ko će ove godine biti najbolji.

Ilindanske sportske susrete tradicionalno organizuju TU Gostilje i MZ Gostilje uz pokroviteljstvo Opštine Čajetina, TO Zlatibor i JP KSC Čajetina.