Događaji Sport Sport+

Vesnić bez bodova u Slovačkoj

Juče su na programu bile dve trke u ETCC šampionatu u kome nastupa i Milovan Mikica Vesnić. Ovog vikenda je na redu bila staza Slovakia ring u Slovačkoj, gde je Vesnić prošle godine proslavio i potvrdio titulu. Staza Slovakiaring duga je 5.900 metara a bilo je planirano da se vozi po 9 krugova.

Izvor: www.fiaetcc.com
Izvor: www.fiaetcc.com

Takmičari su u petak imali dva slobodna treninga, kao i jedan u subotu kada su bile i zvanične kvalifikacije za startne pozicije.

slovakia-ring-2
Izvor: www.fiaetcc.com

U kvalifikacijama Vesnić je uspeo da ostvari  deveto vreme u klasi i šesnaesto u ukupnom plasmanu uz tri prestizanja u svom jedinom brzom krugu. Tim ASK Vesnić je ovih dana vredno i naporno radio kako i automobil pripremio za trke što se u kvalifikacijama i videlo.

slovakia-ring-3
Izvor: www.fiaetcc.com

Vesnić je u prvoj trci startovao sa pozicije 16 i brzo se probio na 11 poziciju. Nažalost, Vesnićev automobil je u sedmom krugu ostao bez gasa a zatim se izgasio. Tim ASK Vesnić je pokušao da automobil popravi za drugu trku ali bez uspeha.

U prvoj trci je pobedio Norbert Kiss iz Mađarske koji je vozio Alfa Romeo 156, drugo mesto je zauzeo Petr Fulin iz Češke dok je njegov zemljak Mihal Matejovski  bio treći, U drugoj trci raspored je bio nešto drugačiji, Fulin je bio prvi a Kis drugi dok je treće mesto zauzeo Peter Rikli, dok je Mihal Matejovski bio četvrti.

Na tabeli u ukupnom plasmanu na prvom mestu je Petr Fulin sa 42 poena. na drugom je Peter Rikli sa 25 poena dok je na trećem mestu Norbert Kis sa 24 poena.

vesnic2014-2

Sledeći takmičarski dan je 25.maj kada se vozi trka u Austriji. Nadamo se da će ASK Vesnić do tada uspeti da otkloni kvarove na automobilu kako bi konačno Mikica Vesnić mogao da pokaže svo svoje vozačko umeće.