Događaji Manifestacije Sport Sport+ Turizam

Završen 32.Sabor lovaca

Lovačkim balom je završen 32.Sabor lovaca na Zlatiboru. Ove godine nije bilo tradicionalne hajke na vuka, a o razlozima zašto je hajka otkazana javnost ie dobila dva potpuno različita tumačenja o čemu smo već govorili. Lovci su juče umesto u hajku pošli u šetnju.

lov-2014-1

Vuk je tako i ove godine sačuvao glavu ali su lovci svoju veštinu i znanje pokazali na strelištu gde su se takmičili u četiri discipline u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Što se rezultata tiče najbolje je bilo lovačko udruženje Dunav iz Grocke koje je osvojilo jedno treće i dva prva mesta, dok je u pojedinačnoj konkuernciji najbolji bio Zoran Maksimović koji je bio najbolji u gađanju nepokretne mete i u lovačkom višeboju.

rezultati-lov2014

 

Sabor lovaca su organizovali KSC Čajetina, Opština Čajetina, Lovačko udružnje , TO Zlatibor uz pokroviteljstvo kompanije “Prvi partizan” iz Užice, a najbolje takmičare u pojedinačnoj konkurenciji je nagradila kompanija “Simex”.

Za zabavu su bili zaduženi “Omiljeni bend” i trubački orkestar Borivoja Novakovića.

Organizatori su i ove godine dodelili zahvalnice Sretenu Smiljaniću, Radoju Jevremoviću, Slobodanu Jovanoviću, Zoranu Jovanoviću, Milinku Dabiću, Goranu Drači iz kompanije Simex. Za najmlađeg učesnika sabora je proglašen Dejan Ilić iz Šapca.