Manifestacije Najave Sport Sport+ Turizam

Zlatibor domaćin "City games"

Zlatibor će i 20.jula biti domaćin finalnog takmičenja City games koje je nasledilo nekad popularne igre bez granica. Prošle godine na Zlatiboru je bila najuspešnija ekipa iz Kragujevca, dok je ekipa iz Sombora zauzela drugo mesto a Kraljevo je bilo treće.

Zlatibor 2016

Ove godine u Srbiji su održana četiri kvalifikaciona takmičenja gradovi su odmeravali svoje snage u veoma atraktivnim i nesvakidašnjim igrama u bazenima a u finale su se plasirali timovi iz Kragujevca, Čačka, Novog Sada, Sombora, Kikinde i Čajetine. Na finalnom takmičenju na Zlatiboru biće odabran grad pobednik koji će predstavljati Srbiju na međunarodnom polufinalu koje se ove godine održava u Beogradu.

City games karavan u Srbiju je stigao 8. jula kada su održane prve kvalifikacije u Čačku. Nakon toga timovi gradova su se takmičili u Subotici, Zrenjaninu i Somboru.

Kroz zabavu i sport City games svako leto jača prijateljstva i veze među gradovima i državama koje se takmiče. Ove godine u međunarodnom polufinalu naći će se 12 zemalja u kojima se tokom letnjih meseci održavaju kvalifikaciona takmičenja, kaže nam autor i direktor projekta Miroslav Krzyk.

Zlatibor 2016

Veoma atraktivne i adrenalinske igre su osnovni sadržaj ovog projekta, a osmišljene su tako da zabave publiku i takmičare ali i da podstaknu vrednosti poput prijateljstva i timskog duha i da ukažu na važnost bavljenja sportom.

Baziraju se na tradicionalnim disciplinama i proizvodima, što je vidljivo i iz njihovih naziva: morska alka, leteći vterpolo, vuča konopca, trka magaraca, vodena košarka…

Ukupno je 13 različitih disciplina koje nude pregršt zabave i adrenalina za sve generacije, kaže Krzyk.

Prvi put su rekreativni sportisti imali mogućnost da prijave svoje ekipe i predstavljaju svoju zemlju na nekom međunaronom takmičenju ali to ne znači da se nema i već afirmisanih sportista.

Do sada smo imali prilike da na igrama vidimo Alesija Sartorija iz Italije – dvosturkog osvajača olimpijske medalje, Vladimira Gojkovića – jednog od najboljih vaterpolista sveta, Sandru Pešić – bivšu košarkašku reprezentativku Jugoslavije, Marka Pavlovića – osvajača evropskog zlata i svetskog srebra u triatlonu a ove godine za ekipu Subotice takmičio se Davor Štefanek, najbolji rvač sveta za 2016. godinu – kaže Krzyk.

Zlatibor 2016

City games karavan u Srbiju je stigao 8. jula kada su održane prve kvalifikacije u Čačku. Nakon toga timovi gradova su se takmičili u Subotici, Zrenjaninu i Somboru. Najsnalažljiviji odabrani su za samo finale Srbije koje će biti održano 20. jula na Zlatiboru.

 Pored predstavnika Srbije, na međunarodno polufinale stižu ekipe iz Italije, Nemačke, Poljske, Luksemburga, Mađarske, Češke, Holandije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Pozivaju se svi sportisti i rekreativci, kao i svi ljubitelji dobre zabave, na učestvovanje u manifestaciji i bodrenje svojih favorita. Uz timski rad i dovoljno spretnosti mogu se naći u finalu, predstavljajući svoju zemlju.

Više informacija potražite na www.city-games.com.
Izvor: cajetina.org.rs