Događaji Skijanje Sport

Zlatiborci na Zimskim olimpijskim igrama mladih

Konačno je poznat spisak takmičara koji će predstavljati Srbiju na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama mladih. Ovo takmičenje se ove godine održava u Lilihameru, u Norveškoj od 12. do 21.februara. Srbija će na ovom takmičenju imati tri takmičara: i to dva u ženskoj i jednog u muškoj konkurenciji. Dva takmičara će nastupati u alspkom skijanju a jedan u nordijskom.

yog2016-1

U nordijskom skijanju Srbiju će predstavljati Anja Ilić, smučarka SK Zvezda, dok će se u alpskom skijanju takmičiti Rašo Jevremović i Milica Kovačević.

anja-ilic16-1

Lista takmičara je određena prema ovogodišnjim rezultatima. U nordijskom skijanju je bilo prijavljeno šest takmičara, i to pet u ženskoj i jedan u muškoj konkurenciji ali je normu da se nađe među najboljima ispunila samo Anja Ilić. U alpskom skijanju je bilo prijavljena četiri takmičara, a normu su ispunili Rašo Jevremović i Milica Kovačević.

raso2

U Norvešku pored takmičara putuju i njihovi treneri Tihomir Milosavljević, koji trenira Anju Ilić i Jerša Matic koji trenira Raša Jevremovića i Milicu Kovačević.

Ono što može da nas raduje je činjenica da su Anja Ilić i Rašo Jevremović naši sugrađani i da Zlatibor ima potencijala za dalji razvoj zimskih sportova.