Fudbal Sport

Zlatiborci se pripremaju za nove izazove

Prošlo je nekoliko dana od infarkt završnice srpske lige zapad i istorijskog uspeha Zlatibora, slavlje još traje ali su veći krenule aktivnosti i rad na pripremama za sve izazove koje donosi prva liga.

Sada, u malo mirnijoj atmosferi ali ipak sa još uvek snažnim emocijama, predsednik kluba, Veljko Radulović, koji je predvodeći ovaj klub za pet sezona, stigao od okružne do prve lige, ističe: “Fantastični momci na terenu, treneri, uprava kluba i mnogobrojni prijatelji iz ovog kraja ali i sa raznih strana iz Srbije, moram da pomenem one koji žive za Zlatibor i okupljaju se u Korneru, pravoj fudbalskoj bazi na Zlatiboru, zaslužili su ovaj istorijski uspeh.

Arhiva

Prethodna sezona je bila je jako teška, nailazili smo na dosta neprijatnosti i postavljenih mina od takozvanih prijatelja i čak od nekih Zlatiboraca. Sve smo izdržali, bivali sve jači kako se bližio kraj i vratilo nam se onda kada je najslađe.“

Poznato je da će Zlatibor na premijeri prvoligaške sezone dočekati ekipu Žarkova, takođe novajliju u ovom rangu.

“Sve što sam rekao ostalo je iza nas za sećanje i iskustvo. Idemo dalje jer znamo da neće biti lako, ovo prvenstvo je trajalo jako dugo a novo kreće već 11. avgusta. Igrači su zaslužili odmor i pripreme kreću petog jula. Za upravu nema odmora. Još je rano za predviđanja, znamo raspored ali tek ćemo upoznavati protivnike. Nastojaćemo da formiramo tim koji će dostojanstveno reprezentovati naš kraj i u ovom visokom rangu. Siguran sam da ćemo biti tvrd orah za sve rivale i na našoj Švajcariji ali i na gostovanjima. Prva utakmica sa Žarkovom svakako će biti neizvesna, to će biti susret dva debitanta, koji žele da se najbolje predstave na premijeri. Želimo da startujemo najbolje moguće i zato ćemo se dobro pripremiti,“ zaključuje Radulović.

Nova sezona u Prvoj ligi Srbije biće posebno zanimljiva jer će to biti svojevrno prvenstvo zapadne Srbije, gde će se nadmetati komšije iz Gornjeg Milanovca, Čačka, Ivanjice, Užica i sa Zlatibora.

D.Milojević

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *