Skijanje Sport

Zlatiborska Zvezda druga u Zagrebu

Prošle nedelje takmičari SK Zvezda su nastupali na Baltazar kupu u Zagrebu. Ovo takmičenje je organizovao smučarski klub Sljeme a na startu je bilo 178 takmičara iz Italije, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Takmičari su bili podeljeni u 8 kategorija a trčalo se na stazama Ski centra Sljeme.

Takmičenje je imalo dve faze, poligon i distancu. U kvalifikacijama takmičari su trčali “poligon”, a po četiri najbolja takmičara u ovoj disciplini su obezbedili učešće u finalnu trku distance.

Svi takmičari SK Zvezda su uspeli da ostvare plasman u finale i da pokažu da su Zlatiborci spadaju u balkansku smučarsku elitu. U ženskoj konkurenciji u kategoriji U12 Anđela Marković je bila druga dok su u kategoriji U14 smučarke Zvezde pokazale pun potencijal. U ovoj kategoriji Ana Jeremić je bila druga, Andrea Marković Treća, a Sara Piplović četvrta. U muškoj konkurenciji, takmičar SK Zvezda Ivan Smiljanić (kategorija U14) je zauzeo drugo mesto.

Odlični rezultati u pojedinačnoj konkurenciji su klubu doneli i drugo mesto u ekipnom plasmanu.

“Drago mi je da smo na dobar način otvorili sezonu. Ovo je najjača trka na kojoj su naši mali smučari učestvovali do sada. Naši takmičari su pokazali visok nivo dobrog skijanja i još jednom im čestitam na svemu,” izjavila je predsednica SK Zvezda, Mina Ilić.

Takmičare SK Zvezda već u subotu očekuje novo takmičenje, ovog puta u Sjenici. Za ovo takmičenje je prijavljeno više od 20 takmičara. U FIS trci će boje Zvezde braniti Anja Ilić, Andrea Marković i Miloš Milosavljević, dok će ostali takmičari učestvovati u dečjoj trci.

Ovom prilikom mladim smučarima želimo puno uspeha.