T-Info Turizam Video

100.000 noćenja crnogorskih turista na Zlatiboru

Turistička organizacija Zlatibora je 23.maja u PR Centru Podgorica predstavila ponudu za predstojeću letnju sezonu. Ovom prilikom su izneti i podaci da su u prethodnoj godini na Zlatiboru turisti iz Crne Gore ostvarili oko 100.000 noćenja.

 

„Prošle godine je bilo registrovano u MUP-u oko 12 hiljada gostiju iz Crne Gore. Pošto je to samo dio ljudi koji dolaze, pretpostavljamo da je to oko 20 hiljada, što znači da ostvare preko 100 hiljada noćenja. To je stvarno impozantna brojka i ovo je tržište za respekt, istakao je Jovo Pavlović iz TO Zlatibor.

Što se tiče novih sadržaja posetioce Zlatibora će moći da isprobaju zip lajn u Ljubišu, a uskoro će biti u funkciji i Omladinski centar, a do kraja godine se očekuje i završetak Zlatiborske gondole, kao i otvaranje prvog hotela sa pet zvezdica.

Posebnu atrakciju će ove sezone predstavljati najduži zip lajn u Srbiji, koji se nalazi u selu Ljubišu.

„To je zip lajn dužine 550 metara i visine 130 metara. Već nakon otvaranja je postao atrakcija i veliki je broj gostiju Zlatibora koji su je posjetili i oprobali se u ovoj adrenalinskoj avanturi“, rekla je Nevena Čepić iz TO Zlatibor.

Posetioce Zlatibora ove sezone očekuje više od 100 km uređenih biciklističkih i pešačkih staza a u funkciji će biti i više uređenih vidikovaca kao i 20 lokacija za piknik i odmor u prirodi.

Pored novih sadržaja u funkciji će ove sezone biti i postojeći kao što su Dino park i Adrenalin park. Kao i prethodnih godina turisti će moći da posete Stopića pećinu, Gostiljski vodopad, muzej Staro Selo u Sirogojnu i Ski centar Tornik. Posebna pažnja je ove godine posvećena sportskom turizmu, tako je 8 fudbalskih terena u funkciji, kao i tereni za tenis i male sportove, a tu je i košarkaška hala.

Medijima u Podgorici su predstavljene i brojne manifestacije koje će se održati na Zlatiboru.

„Ove godine će posebna pažnja biti posvećena pažnja kulturnom letu jer slavimo jubilej, 125 godina postojanja organizovanog turizma. Neke od manifestacija koje će se održati na Zlatiboru su tradicionalni seoski Višeboj u Jablanici 3. juna, fudbalski turnir kup prijateljstva od 4. do 10. juna, Festival sportskog filma od 10.juna, a zatim slede manifestacije Rakijada u Šljivovici, muzički festival HillsUp i Sabor trubača“, istakla je Nevena Čepić.

Što se tiče smeštajnih kapaciteta, turisti će imati veliki izbor, kako u hotelskom smeštaju gde dominiraju hoteli sa četiri zvezdice, kao i u privatnom smeštaju gde postoji veliki broj apartmana, vila i seoskih domaćinstava“.

Pored Podgorice turistička ponuda Zlatibora je predstavljena i u Herceg Novom.