T-Info Turizam Video

Hello! travel: Zlatibor na Zlatiboru

Posle premijere u Beogradu u i hotelu Palisad na Zlatiboru 17.februara je predstavljeno dvojezično izdanje magazina Hello! travel: Zlatibor. Goste su ovom prilikom pozdravili Arsen Djurić, zamenik predsednika Opštine Čajetina, direktor TO Zlatibor Vladimir Živanović i Jelena Savić, PR menadžerka izdanja.

Đurić je ovo prilikom izjavio da je Zlatibor najveći turistički centar u Srbiji ali i mesto gde ima i najviše investicija i da lokalna samuprava ulaže značajna sredstva u komunalnu i turističku infrastrukturu.

“Proteklih nekoliko godina na Zlatiboru je otvoreno šest novih hotela a u ovom momentu se gradi još pet novih objekata koji će svojim sadržajem ispunjavati sve kriterijume za pet zvezdica. Pored tih investicija opština Čajetina će ove godine završiti tri kapitalna projekta. Tu pre svega mislim na izgradnjupanoramske gondole kojim ćemo povezati centar Zlatibora sa ski centrom Tornik i koja će, sasvim sam siguran, promeniti imidž čitavog mesta i privući nove goste i nove investitore. Tu je i završetak izgradnje kulturnog centra sa salama za pozorišne predstave, za bioskopske projekcije izložbe slika i drugih sadržaja. Tu je svakako i veoma značajan projekat, kupovina sportske hale na Zlatiboru, proširenje njenih kapaciteta i sadržaja i stavljanje u funkciju za razvoj sportskog turizma. Ovo potvrđuje da smo mi prethodne decenije uspešno istrčali trku i zauzeli lidersku poziciju u turizmu Srbije, rekao je Đurić.


 

Zlatiborci planiraju da se najposećenija planina u Srbiji pozicionira na evropskoj i svetskoj turističkoj mapi i da će se nastaviti sa marketiškim aktivnostima i saradnjom sa Color media.

Direktor TO Zlatibor, Vladimir Živanović je ovom prilikom istakao da “Zlatibor čine ljudi koji svojom energijom, snagom i radom doprinose kreiranju imidža kakav je danas.”

Na kraju prisutnima se obratila i Jelena Savić, PR menadžerka izdanja koja se zahvalila opštini Čajetina i TO Zlatibor na divnoj saradnji.

Uživali smo stvarajući apsolutno svaku stranu od preko 180 strana koliko ima magazin. Hello! travel: Zlatibor je magazin koji se gleda, lista, čita ali i čuva i sigurna sam da ćete uživati u ovom izdanju istakla je gospođa Savić.

Predstavljanju časopisa je prisustvovao i ministar trgovine i turizma republike Srpske, Predrag Gluhaković, kao i Darko Đurović, iz RRA Zlatibor, brojni prijatelji Zlatibora, predstavnici medija, meštani i turisti…

“Hello! Travel: Zlatibor” nalazi se u svim turističkim objektima na Zlatiboru i u regionu, na kioscima u slobodnoj prodaji. U magazinu su predstavljeni svi turistički, sportski i kulturni ali i gastronomski sadržaji koje Zlatibor ima. U časopisu su prikazani i najvažniji turistički objekti kao što su hoteli Mona, Palisad, President ali i novi objekti kao što je Hotel Mons, Mir i Iris. Posebno je interesantan deo u kome posetioci Zlatibora govore planini, a svoje utiske su čitaocima preneli Zdravko Čolić, Tadija Dragičević, Novak Đoković, Nataša Bekvalac, Vanja Grbić, Mašan Lekić, Zorana Arnautović, Željko Samardžić, Ivana Mihić, Vladimir Petrović Pižon, Žarko Jokanović…

Redakcija Hello! travel: Zlatibor se potrudila pa su se u ovom izdanju našli i tekstovi iz istorije Zlatibora kao i neotkriveni biser Dobroselice prirodni kameni most Prerast u narodu poznat kao Šupljica ili Ječmenska pećina. Pored znamenitosti tu su priče o poznatim zlatiborcima, kao što je Milica Ćirović zaštitni znak zlatiborske pijace, Borvoje Šišović poznat kao Pokretni žbun, Miladin Lekić, samouki skulptor iz Šljivovice…

Posebno je atraktivan deo magazina gde su predstavljeni radovi mladom fotografa iz Čačka, Martina Stamenkovića koji je inspirisan planinom pripremio ciklus fotografija “Zlatiborska bajka”. Takođe tu je i priča o umetničkoj zbirci hotela Palisad koja postoji više od pola veka, a malo je poznato da su ovde izloženi i radovi Save Šumanovića, kao što je slika Bunar u dvorištu (1934) ili Sneg (1939).

Fotografije sa promocije magazina možete pogledati ovde