T-Info Turizam

Novinari iz BiH posetili Zlatibor

Predstavnici eminentnih medija iz Bosne i Hercegovine su ovih dana boravili na Zlatiboru u okviru studijske posete koju organizuju Turistička organizacija Zlatibor i Mona Hotel Menadžment.

Studijska poseta za medije iz Bosne organizovana je na Zlatiboru treći put za redom i predstavlja jedan od najvažnijih načina promocije najposećenije srpske planine u ovoj zemlji. Tradicionalno, tržište BiH je prostor sa koga se beleži konstantan rast broja gostiju i ostvarenih noćenja na Zlatiboru.

Tokom trodnevnog boravka na Zlatiboru predstavnici bosanskih medija su posetili poznate atrakcije „zlatne planine“. Ove godine je za goste iz BiH organizovana i poseta mlekari „Naša Zlatka“ u Krivoj Reci. Gosti su se upoznali sa kapacitetom i radom mlekare, a imali su priliku da degustiraju zlatiborski sir i kajmak koji se ovde proizvodi po tradicionalnom receptu uz primenu savremene tehnologije.

Pored obilaska zanimljivih sadržaja novinari iz Sarajeva i Banja Luke su se upoznali i sa istorijom turizma na Zlatiboru i značajnim jubilejom koji se proslavlja ove godine, 125 godina organizovanog turizma.

Nezaobilazna je bila i poseta tradicionalnoj pijaci, a celokupan doživljaj upotpunjen je opuštanjem u spa centru hotela Mona i gastronomskim specijalitetima restorana Perun. Novinari iz Bosne su pored obilaska atrakcija imali priliku da posete Info centar TO Zlatibor gde su se upoznali sa radom i aktivnostima turističke organizacije.


Izvor: TO Zlatibor