T-Info Turizam Video

Ponuda Zlatibora predstavljena u Temišvaru

U četvrtak, 08. juna 2017. godine, Turistička organizacija Zlatibor je, u okviru kampanje nacionalne turističke organizacije, “Vidi Srbiju”, održala prezentaciju svojih turističkih potencijala u Temišvaru, jednom od najvećih gradova Rumunije. Poslednjih godina Zlatibor beleži porast broja rumunskih turista, a cilj održane prezentacije bio je da se rumunska javnost što bolje upozna sa celokupnom ponudom Zlatibora.

Izvor: facebook

Od 13 časova, u restoranu “Lojd” u centru Temišvara, održana je prezentacija Zlatibora, kojoj je prisustvovao veliki broj predstavnika medija, turističkih agencija i drugih subjekata turističke privrede, zainteresovanih za ponudu Zlatibora. Predstavnici TO Zlatibor prisutne goste upoznali su sa turističkom ponudom za predstojeću letnju sezonu, kao i novim sadržajima koji će upotpuniti boravak turista na Zlatiboru. Medijima je posebno bilo interesantno otvaranje novog tematskog “Dino avantura parka” čije je svečano otvaranje najavljeno za 15. jun 2017. godine. Prisutni su upoznati i sa programom “Kulturnog leta”, kao jedne od najznačajnijih manifestacija koje se održavaju na Zlatiboru, kao i sa potencijalima Zlatibora za razvoj aktivnog odmora, usled velikog broja obeleženih pešačkih i biciklističkih staza, mnoštva sportskih terena, velikog broja uređenih vidikovaca, izletišta i lokaliteta u okolini.

Izvor: facebook

Od 16 časova na trgu Ujedinjenja u centru Temišvara održana je i promocija Zlatibora. Brojni prolaznici i posetioci štandova pokazali su veliko interesovanje za ponudu naše planine, a za vreme promocije posetioce je zabavljao trubački orkestar iz Guče, koji je na najbolji mogući način predstavio Zapadnu Srbiju.

Prezentaciji potencijala srpskog turizma u restoranu “Lojd” prisustvovao je i Generalni konzul Republike Srbije u Rumuniji, koji nije krio zadovoljstvo što ima priliku da prisustvuje takovj prezentaciji i iskazao je želju da se saradnja između Srbije i Rumunije na polju turizma podigne za viši nivo.

A evo kako su ovu vest preneli rumunski mediji:

Izvor: TO Zlatibor