Ekonomija Lokalna privreda T-Info Turizam

Postavljeni digitalni vodiči u zlatiborskim hotelima

Ove nedelje je devet hotela dobilo digitalne vodiče kroz Zlatibor kojim je jedinstveni info-sistem TO Zlatibor kompletiran. Digitalne interaktivne vodiče su dobili Hotel Zlatibor Mona, Hotel Palisad, Hotel Iris, Hotel Mons, Hotel Olimp, Hotel & Spa Idila, Hotel President, Odmaralište Dunav i Specijalna bolnica Čigota.

Srce ovog informacionog sistema čini digitalna platforma na kojoj su predstavljeni svi turistički sadržaji Zlatibora koja je povezana sa interaktivnim izlozima na Kraljevom trgu, Dino parku a od sad i sa interaktivnim ekranima (digitalnim vodičima) u hotelima. Digitalna platforma TO Zlatibor omogućava korisnicima da na lak i jednostavan način dođu do informacija o aktuelnim događajima, lokalitetima koje mogu posetiti, restoranima, hotelima, izletima. Ceo sistem je povezan i sa mobilnim aplikacijama za android i iOS platformu kao i sa web portalom TO Zlatibor što omogućava brz protok informacija ka korisnicima.

“Naš plan je da ove godine unapredimo digitalni segment promocije Zlatibora, kako bi gosti na brz i efektan način pronašli informacije koje ih zanimaju. Na sajmu turizma u Beogradu mi smo organizovali VR (Virtual Reality) ture, a imali smo i VR kutak i Photo both tako da sada nastavljamo u tom pravcu, rekao je za zlatibor.tv Vladimir Živanović.

Što se tiče hotelijera oni su zadovoljni novim uređajima i ističu da su prva iskustva korisnika pozitivna.

“U našem hotelu gosti su odmah isprobali digitalni vodič, i posebno im se dopala mogućnost da na mobilne telefone prebace rute do popularnih lokaliteta na Zlatiboru i okolini. Ova akcija TO Zlatibor je za svaku pohvalu i verujemo da ćemo uz nove digitalne tehnologije nastaviti i sa dobrim rezultatima, ističe Nenad Vasić, upravnik hotela President.

U TO Zlatibor naglašavaju da će se na osnovu iskustava korisnika raditi na daljem unapređenju digitalne platforme kako bi se turistička ponuda Zlatibora što brže i efikasnije predstavila.