T-Info Turizam Video

Promocija Zlatibora u Tuzli

U hotelu “Mellain“ u Tuzli, Turistička organizacija „Zlatibor“ je 3.novembra predstavila turističku ponudu Zlatibora za nastupajuću zimsku sezonu. Na prezentaciji su predstavljeni i novi sadržaji među kojima se ističu zabavni parkovi “Avantura park” i “Dino park” kao novi lokaliteti koje uređuje TO Zlatibor.

Direktor TO Zlatibor Vladimir Živanović je istakao da na Zlatiboru odmore provodi veliki broj turista iz Bosne i Hercegovine, odnosno iz Tuzlanskog kantona.

“Ono što Zlatibor razlikuje od drugih turističkih mesta je bogatvo sadržaja koji se nude. Zlatibor je idealna destinacija za porodični odmor. U prilog tome idu i dva novootvorena zabavna tematska parka, rekao je za RTV TK, Vladimir Živanović.

Ovom prilikom je sa predstavnicima Vlade Tuzlanskog kantona i turističke zajednice TK razgovarano i o mogućoj saradnji i pripremama zajedničkih projekata uz podršku EU kroz projekte prekogranične saradnje. Miralem Mešković, vd voditelj Turističke zajednice Tuzla je ovom prilikom istakao da se razmišlja o projektima za 2018.godinu.

“Moj je prijedlog da zajednički čak izađemo na određena ta ljetnja tržišta, odnosno da obradimo određene ciljne grupe koristeći naše prednosti i blizinu i postojanje aerodroma,” rekao je Mešković.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja, Mirsad Gluhić je istakao da je ovo bio radni sastanak i nastavak saradnje u koju su uključene i državne strukture Bosne i Srbije. Gluhić je ovom prilikom rekao da Tuzla  ima turističkih potencijala i da je saradnja sa Zlatiborom izuzetno važna jer je Zlatibor razvijen turistički centar i da se na tom primeru može mnogo naučiti.

“Ja sam zaista ponosan. Mi smo u avgustu prošle godine potpisali ovaj sporazum. I ja kao ministar nisam mogao da predvidim da će to otići tako daleko i tako visoko,” zaključio je ministar Gluhić.

Na promociju su govorili i direktor Turističke zajednice Tuzlanskog kantona Miralem Mešković, pomoćnik gradonačelnika grada Tuzle Vedran Lakić i menadžer Dino parka Zlatibor Milica Zec koja je predstavila sve sadržaje Dino parka, koji je tokom letnje sezone posetilo više od 60.000 turista.

Prezentaciji Zlatibora su prisustvovali brojni lokalni i kantonalni mediji a evo kako je o samom događaju pripremila prilog RTV Tuzlanskog kantona.