T-Info Turizam

Zlatiborsko jutro na Jahorini

Turistička organizacija Zlatibor učestvovala je na otvaranju zimske sezone Olimpijskog centra Jahorina, na poziv Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske. TO Zlatibor je u okviru događaja održala prezentaciju i najavu zimske sezone na veoma interesantan i specifičan način, pripremom “zlatiborskog doručka“.

U nedelju, 17.12.2017. godine u sali hotela „Bistrica“ brojnim novinarima i visokim zvanicama posluženi su tradicionalni gastronomski specijaliteti zlatiborskog kraja. Gosti koji su prisustvovali prezentaciji u okviru “zlatiborskog jutra” imali su priliku da nauče kako se priprema čuvena komplet lepinja i da probaju najbolje sa Zlatibora, razne vrste pita, kačamak, sir, kajmak, suvomesnate proizvode,kao i da uživaju u degustaciji rakije šljivovice i ukusu “Čigota” čaja.

Zlatiborsko jutro na Jahorini bilo je organizovano u okviru velike medijske promocije TV emisije “Kuhinjica“, a ovu manifestaciju je pratilo više od dvadeset medijskih kuća, a reportaža koja je ovom prilikom napravljena biće prikazana na 34 TV stanice širom Srbije i regiona.

Od ukupnog broja stranih gostiju na Zlatiboru, najveći broj su gosti iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Prezentacija Zlatibora na Jahorini je još jedan od pokazatelja dugogodišnje uspešne saradnje TO Zlatibora i Ministrastva turizma Republike Srpske, koje će na obostrano zadovoljstvo biti nastavljeno i dalje.

Izvor: TO Zlatibor