Manifestacije Najave Turizam

36.Sabor lovaca Srbije

U petak 23.februara na Zlatiboru počinje tradicionalni Sabor lovaca Srbije, koji će trajati tri dana (23.02-25.02.18). Ove godine lovci će se na Zlatiboru okupiti po tridesetšesti put, a domaćini su pripremili zanimljiv program.


 

Sabor će biti svečano otvoren u 20 časova 23.februara u hotelu Zelenkada, gde će biti i organizovan i mini lovački sajam. Subota je rezervisana za nadmetanje u streljaštvu na strelištu “Zova”. Ove godine će biti organizovana takmičenja u disciplinama pokretna meta (silueta vuka), nepokretna meta (silueta srndaća), glineni golubovi, nepokretna meta (kružna meta) 300 metara, nepokretna meta (kružna meta) 300 metara – specijalne puške. Streljačko takmičenje počinje u 9 časova, a sat kasnije počinje takmičenje u pripremanju lovačkog gulaša.

Po završetku nadmetanja u večernjim časovima planiran je lovački bal uz muzički program, kada će se proglasiti i pobednici u streljačkim disciplinama.

U nedelju lovce očekuje lov na vuka. Planirano je okupljanje u 7 časova kod hotela Zelenkada. Po završetku lova sledi i zajednički ručak i ispraćaj gostiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *