Događaji Manifestacije Turizam

Dani pastrmke u Ljubišu

U nedelju, 14.avgusta u Ljubišu je održana po drugi put manifestacija Dani pastrmke. Najveće intersovanje je vladalo za takmičenje u pripremanju pastrmke. Mnogi su se okušali u ovom nadmetanju kako bi predstavili svoj recept u pripremanju pastrmke.

dani-pastrmke-2016-3

Žiri je imao težak zadatak da odluči pobednika, a kao i uvek u ovakvim takmičenjima presudile su nijanse tako da je prvo mesto pripalo Novici Joksimoviću iz Požege. Drugo mesto je osvojila Milka Pajović iz Ivanjice dok je Željko Janjušević iz Pribojske banje bio treći.

dani-pastrmke-2016-5

O kvalitetu pastrmke i kulinarskim umećima takmičara svedoči i podatak da su posetioci manifestacije sva pripremljena jela probali kako bi se i sami uverili u kvalitet.

dani-pastrmke-2016-6

U pratećem programu su organizovana sportska nadmetanja u malom fudbalu i tradicionalnim sportskim disciplinama. I ove godine su posetioce manifestacije su mogli da uživaju i u narodnoj muzici uz tradiconalne zlatiborske specijalitete.

Manifestaciju je organizovala mesna zajednica Ljubiš uz podršku Opštine Čajetina, TO Zlatibor i KSC Čajetina i JP Zlatiborski Ekoagrar.