Provod Turizam Video

Prvi maj na Zlatiboru – logorske vatre, uranak i fudbal

Izvor: FB stranica SK Zlatibor

Na Zlatiboru je Prvomajsko slavlje počelo poslednjeg dana aprila paljenjem logorskih vatri. Na vrhu Tornika je Prvomajski uranak počeo tehno žurkom dok se većina opredelila za poznata izletišta kao što su Vodice, Tić polje, Oko, podnožje Čigote, Ribničko jezero. Najmlađi ljubitelji fudbala danas se takmiče na Prvomajskom fudbalskom turniru koji organizuje OFK Crvena Zvezda na terenima SC Palisad, a posebnu pažnju je privukao dolazak Nikole „Djota“ Miloševića iz Smedereva, koji se bavi freestyle fudbalom.

Sunačno i toplo vreme, zelenilo zlatiborskih livada, miris roštilja, nasmejana lica izletnika, pa čak i zvuci trube, slika su koja danas najbolje opisuje Zlatibor.

Posetioci mogu da iskoriste lepo vreme i posete Stopića pećinu, Muzej „Staro selo“ u Sirogojnu i vodopad Gostilje, kao i Ski centar Tornik gde će prva dva dana u maju raditi žičara za panoramsko razgledanje i bob na šinama.

Pešačke i biciklističke staze, kao i vidikovci na okolnim vrhovima uređeni su i spremno dočekuju brojne ljubitelje prirode i aktivnog odmora.

Zabava na Zlatiboru nastavlja se u popodnevnim časovima programom na početnoj stanici buduće Gold Gondole. a zagarantovano dobar provod nastavlja se na Kraljevom trgu nastupom Zorana Kesića i grupe „Inspektor Blaža i Kljunovi“ .

Smeštajni kapaciteti kako u hotelima tako i u privatnoj radinosti su odlično popunjeni a po trenutno dostupnim statistikama popunjenost u hotelima je preko 95%.