Događaji Kultura Manifestacije Muzika Turizam

U petak Sabor izvorne narodne pesme u Rožanstvu

Tradicionali, trinaesti po redu Sabor izvorne narodne pesme “Bez izvora nema vode”, će se održati  19.avgusta na Preobraženje Gospodnje u Rožanstvu.

A tu su i stari

Organizatori manifestacije JP KSC Čajetina, MZ Rožanstvo i Društvo za kulturu, turizam i sport “Zmajevac” Rožanstvo su pripremili bogat program. Manifestacija će početi predstavljanjem knjige Milosava G. Radibratovića pod nazivom ” Kad prvi pjevci zapjevaju” sa početkom u 15:30 časova.

Od 17:00 do 18:30 časova biće održano takmičenje izvornih pevačkih grupa i pevača “iz vika”, dok će u 19 časova biti proglašenje pobednika, dodela nagrada i nastup najboljih učesnika.

rozanstvo16-1

Ove godine će u programu nastupiti brojne pevačke družine, kao što su “Prvo zrno suncokreta” iz Brekova kod Arilja, “Treće doba” iz Kosjerića, KUD Momčilo Tešić iz Požega, ženska pevačka grupa “Ribaševke” iz Užica, “Zvuci Kadinjače” iz Bajine Bašte, “Jabuka” iz Prijepolja, “Gostinica” iz Užica, “Omorika” Ivanjica i “Zavičaj” iz Zlakuse. Domaćina će u programu predstavljati “Zlatiborska zora” iz Čajetine i “Zmajevac” iz Rožanstva.