Provod Turizam

Uspešan početak zimske sezone za Zlatibor

Prvi deo zimske sezone je za tursitičke radnike na Zlatiboru bio uspešan. Hotelski smeštaji su za doček Nove godine bili maksimalno popunjeni a procene govore da je 2019.godinu na Zlatiboru dočekalo oko 50.000 turista. Novogidišnji koncert će svakako ostati upamćen kao jedan od najposećenijih nastupa Dragane Mirković u njenoj karijeri.

U danima praznika dobro su prošli i zlatiborski ugostitelji a slobodno mesto u zlatiborskim kafićima i restoranima je bilo misaona imenica. Kao ilustracija najbolje mogu da posluže podaci da su ugostitelji dnevno pripremali oko 6.000 komplet lepinja, 12.000 pljeskavica, 2.500 pica a pojedine palačinkarnice su prodavale i do 800 palačinki.

Za doček se popilo preko 2.000 litara kuvanog vina i rakije, što je i zlatiborskim taksistima obezbedilo dosta posla pošto su policijske kontrole u danima praznika bile rigorozne. Tako su zlatiborski taksisti u proseku imali oko 2.500 vožnji dnevno.

Nova 2019.godina je počela uz slabi sneg, kome su se najviše obradovali ljubitelji skijanja. Ski centar Tornik ovih dana beleži odličnu posećenost, a u zimskim sportovima uživalo preko 5.000 skijaša. Pored Tornika odlična je bila posećenost i ski staze na Obudojevici gde su rekreativni skijaši mogli da obnove svoje znanje u skijanju. Najviše je sadržaja ovih dana bilo pripremljeno za najmlađe, koji su mogli da se oprobaju u sankanju, spuštanju gumom, grudvanju i naravno pravljenju nezaobilaznog Sneška Belića. Škole skijanja su ovih dana radile bez prestanka, a dobrim rezultatima se mogu pohvaliti Ski škola Avantura parka, kao i Ski škola Profesional na Obudojevici.

Trenutno na Zlatiboru ima i do 50 centimetara snega, skijališta i sankališta rade punim kapacitetom, pa Zlatibor spremno dočekuje nove goste. Velika posećenost očekuje se i za vreme predstojećeg zimskog raspusta, a svi lokaliteti i sadržaji i dalje će biti otvoreni za posetioce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *