Događaji Manifestacije Turizam Video

Zatvoreno zlatiborsko lovište

Juče je inspekcija zatvorila zlatiborsko lovište. Kako smo saznali od Dragana Vasiljevića, predsednika lovačkog udruženja, u petak, 27.februara oko 19 časova u prostorije udruženja je stigla lovna inspekcija zapadne Srbije zbog redovne kontrole. Kontrola je trajala oko 80 minuta, i inspektori su konstatovali da lovište koje ima površinu od 55.600 hektara nema dovoljan broj lovočuvara. Prema zakonu za ovu površinu su neophodna tri lovočuvara a LU Zlatibor na ovim poslovima ima raspoređena tri lica, dva sa punim radnim vremenom i jedno koje je angažovano sa pola radnog vremena, što je u zbiru svega 2,5 lovočuvara.

dragan-vasiljevic

Zbog ovoga tradicionalana hajka na vuka neće biti održana, a lovci će svoje veštine moći da pokažu samo na strelištu. Zašto je ova kontrola izvedena na ovaj način neposredno pred početak Sabora ostaje da se vidi.

Lovačko udruženje “Zlatibor”, sa sedištem u Čajetini, gazduje lovištem “Zlatibor” ukupne površine 55.767 ha, od čega lovne površine obuhvataju 45.000 ha. Udruženje ima 350 aktivnih članova a u lovištu se gaje srne, divlje svinje, zečevi i poljske jarebice. Lovište ima 3 stabilne čeke, 4 čeke na drvetu, 11 hranilišta za srneću divljač, 11 solišta i 15 hranilišta za poljske jarebice.

One thought on “Zatvoreno zlatiborsko lovište

  1. U jeku je “pozitivna” kampanja opštinskog odbora SNS-a u Čajetini. Samo napredno. Sram vas bilo. Tako se borite za svoju opštinu?

Comments are closed.