Manifestacije Turizam Video

Zlatiborsko lovačko saborovanje


Više od pet stotina lovaca se i ove godine okupilo na tradicionalnom Saboru lovaca na Zlatiboru. Domaćini su se potrudili da gostima bude prijatno  i da sve prođe u najboljem redu.

Posebno je bilo zanimljivo na strelištu Zova gde su se lovci okupili u subotu 24.februara kako bi i ove godine proverili ko su najbolji strelci. Lovci su se nadmetali u šest disciplina u pojedinačnoj konkurenciji i u tri discipline u ekipnoj konkurenciji.

U disciplini – nepokretna meta srndaca na 100 metara prvo mesto je pripalo Miroslavu Čukvasu, drugi je bio Blagoje Tomanović a treći Miodrag Pantelić. Kada je u pitanju gađanje pokretne mete vuka na 100 metara najmirniju ruku je imao Radosav Lazović, a potom slede Petar Novaković i Aleksandar Čumić. Gađanje glinenih golubova je uvek zanimljivo a ovog puta je prvo mesto pripalo Zoranu Radojeviću. Dejan Filipović je bio drugi a Aleksa Jovanović treći. Na gađanju u kružnu metu lovačkim karabinom prvo mesto je osvojio Aleksandar Čumić. Miodrag Pančić je bio drugi a Miodrag Čukvas treći. Ivan Starčević je bio najbolji u disciplini gađanje u kružnu metu na 300 metara specijalnim puškama. Radomir Seizović je bio drugi a Predrag Đurđev treći. Zoran Maksimović je bio najveštiji u lovačkom višeboju. U ovoj disciplini drugo mesto je pripalo Ratku Uroševiću a treće Aleksi Jovanoviću.


U ekipnom takmičenju zabeleženi su sledeći rezultati:
Disciplina nepokretna meta srndaća 100 metara:
1. L.U. “Mića Popović” Barajevo
2. L.U. “Zlatibor” Čajetina
3. L.U. “Arilje”
Disciplina pokretna meta vuka 100 metara:
1. L.U. “Zlatibor” Čajetina
2. L.U. “Mića Popović” Barajevo
Glineni golubovi:
1. L.U. “Ježevica” Čačak
2. L.U. “Karađorđe” Topola
3. L.U. “Dunav” Grocka
Posebnu zanimljivost ove godine je predstavljalo pripremanje lovačkog gulaša gde su se nadmetale ekipe “Komšije”, “Lovačko udruženje Senta” ekipa “Četiri gajbe” … a domaćini su pokazali kako se na Zlatiboru peče vo.

One thought on “Zlatiborsko lovačko saborovanje

Comments are closed.