Izbori Vesti

Kandidatu NSP fali još 154 potpisa

Prva faza izbora se privodi kraju, potencijalnim kandidatima je ostalo oko 30 sati da podnesu potrebnu dokumentaciju za kandidaturu na izborima za predsednika Republike.

Republička izborna komisija je na 15. sednici, održanoj 11. marta 2017. godine, donela Zaključak kojim se nalaže Narodnom slobodarskom pokretu, predlagaču kandidata Miroslava Parovića, za predsednika Republike na izborima raspisanim za 2. april 2017. godine, da najkasnije u roku od 48 časova od časa dostavljanja Zaključka, otkloni nedostatak podnetog Predloga kandidata, i to tako što će Republičkoj izbornoj komisiji dostaviti najmanje 154 nedostajuće pravno valjane overene izjave birača koji podržavaju Predlog kandidata.

Danas je RIKu izbornu dokumentaciju predao Saša Radulović, predsednik Pokreta Dosta je bilo. Sutra u 14 časova izbornu dokumentaciju izbornoj komisiji će predati i kandidat grupe građana “Za zdravu Srbiju” Milan Stamatović. Ostaje da se vidi da li će do sutra potreban broj potpisa prikupiti Nenad Čanak, predsednik LSVa i Ljubiša Preletačević Beli.