Izbori Vesti

Lokalni izbori 2018 – najveća izlaznost u Sevojnu

Lokalni izbori u četiri lokalne samouprave su u toku a izlaznost varira od mesta do mesta. U Sevojnu je na pet biračkih mesta do 15 časova glasalo 2.539 građana što je oko 43,2% glasača. Na biračkim mestima nije bilo incidenata, ali je u samom gradu vidljivo prisustvo stranačkih aktivista SNSa i Zdrave Srbije. Zanimljivo je pomenuti da je na jednom biračkom prijavljeno čak 56 lica koja će glasati kod kuće, a kako je objavio Danas u celoj opštini prijavljeno je 200 lica koja će glasati od kuće.

U Beogradu je prema podacima CESIDa do 14 časova na biralištima je glasalo 28,7% što je više nego na prethodnim lokalnim izborima ali manje nego na prošlogodišnjim predsedničkim izborima kada je taj procenat iznosio 31%. CRTA je na konferenciji u 15 časova objavila podatak da je do 13 časova glasalo nešto više od 25% glasova. Ova organizacija je objavila da je na oko 6% biračkih mesta u Beogradu utvrđen niz nepravilnosti. Kao najčešće nepravilnosti se navode “bugarski voz”, paralelni birački spiskovi (kojima se vrši evidentiranje glasalih birača) kao i slučajevi potkupljivanja glasača na biračkim mestima.

Kako je objavila RTV Bor do 12 časova glasalo 22,12% birača i na biralištima nisu zabeleženi incidenti, ali kako je preneo B92, jedanod kandidata za odbornike Skupštine opštine Bor objavio je na društvenoj mreži Fejsbuk snimak iz borskog naselja “Sever” na kome se vide kombi vozila negotinske registracije koja po njegovim rečima organizovano vode birače iz romskih naselja na glasanje, sa spiskovima u rukama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *