Izbori Vesti

Opozicija protiv funkcionerske kampanje

Kampanja za lokalne izbore u opštinama Aranđelovac, Bor, Beograd i Sevojno dobija na intenzitetu a u kampanju su se po mišljenju opozicije uključili i članovi Vlade Srbije. Ovim povodom je reagovao predsednik IO Zdrave Srbije Milan Stamatović čije saopštenje prenosimo u celosti:

U samo nedelju dana kampanje, malenim Sevojnom, od sedam hiljada stanovnika prodefilovalo je, i prosulo desetine miliona evra propagandnih laži o narodnom trošku, više najviših državnih dužnosnika nego kroz dvomilionski Beograd – upozorio je predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović, konstatujući da se Aleksandar Vučić ozbiljno uplašio, prve u Srbiji posle 2012. godine, zajedničke izborne liste opozicije “Ujedinjeni pobeđujemo! Za Sevojno, za Srbiju”.

– Ministar omladine i sporta, baš iz Sevojna, pokrenuo je akciju “Oprema za 100 fiskulturnih sala”, odmah “iskeširao” 40 poklon lopti, ali i najavio izgradnju trim staze, igrališta za decu, ali i nove sportske hale vredne četiri godišnja budžeta ove gradske opštine! Potpredsednica Vlade i ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu obećala je završetak, 37 km duge, deonice regionalnog puta od Čačka do Užica, pa rekonstrukciju železničke stanice u Sevojnu, pa 50 miliona evra pride za izgradnju vodovodnog magistralnog cevovoda u užičkom kraju – primetio je Stamatović i navodi još takvih primera:

– Jedan ministar bez fotelje je, baš za ovu godinu, obećao osnivanje odeljenja Inovacionog centra u Sevojnu u kome će raditi mladi inovatori koji treba da pomognu daljem tehnološkom razvoju privrede, pa “start ap” programe vredne bespovratnih 80.000 evra po jednom mladom Sevojničaninu. Drugi je, opet, najavio podsticaj od pola miliona evra za formiranje “složene zadruge” koja će, između ostalog, rešiti i problem malinarstva u Srbiji, a treći, takođe zapucavši u Sevojno, verovatno prvi put u životu, umesto povećanja cene maline prošlogodišnjeg roda koje je malinarima obećao još prošlog leta, najavio je otvaranje ne jedne nego dve (!) fabrike za preradu malina, baš u ovom kraju!

Stamatović ističe da je, u jedno sevojnsko predvečerje, u ulozi donosioca najlepših vesti, ovde nenadano banula i tzv. premijerka i rafalno najavila i podršku “Prvom partizanu”, i “Impol Sevalu” i “Valjaonici bakra”, i početak radova na deonici autoputa od Preljine do Požege, i spajanje koridora 10 i 11, i stavljanje namenske industrije na pijedestal razvojnih prioriteta Vlade Srbije!

– Start sevojničke trke u izboru za “Najveću ministarsku laž” prethodno je lično označio Vučićev kumić Darko Glišić, neformalni ministar za uterivanje straha provincijskim naprednjačkim odborima, naredivši Sevojničanima da glasaju “za politiku, plan i rezultate” i onoga koji “najviše na svetu voli Sevojno”, a zove se, gle slučajno, kao i onaj što najviše na svetu voli Beograd, Bor, Aranđelovac i sve varoši u kojima su lokalni izbori. Prvo obećanje već je ispunjeno: izvesni Aco Lukas – “prijatelj stranke”, kako ga je Glišić identifikovao, inače nezvanični ministar za uveseljavanje – oduševljenim Sevojničanima, baš kao prethodno i isto tako očaranim Obrenovčanima, Lazarevčanima, Mladenovčanima, poklonio je besplatan koncert! – rekao je prvi čovek Zdrave Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *